Dorința bate criza!

Mă refeream recent la evenimente din domeniul turismului, care respectau extrem de bine un principiu de bază în construirea brandului, stimularea DORINȚEI. Când produsul sau brandul devin dezirabile, scopul a fost atins.

Un alt segment de piață, cel al frumuseții și întreținerii sănătății, ar putea fi la fel de lovit de criză, pentru că și aspectul frumos și sănătos poate părea la fel de potrivit de inclus la capitolul “cutting costs”, ca și vacanțele.

Tocmai de aceea, apreciez că veterani ai pieței, cum este și Silhouette, care a sărbătorit ieri 10 ani de activitate, respectă rețetele clasice și încearcă să stimuleze clientele, folosind instrumentele potrivite: evenimente prezidate de modele din domeniu, împletite cu prezența sau testimoniale ale clientelor, care să trezească dorința.

O altă alegere, extrem de inspirată, a fost alăturarea cunoscutei Carmen Brumă, D-nei Lili Ticu, managerul Silhouette, două amfitrioane extrem de potrivite cu evenimentul.

Setarea unor standarde prea înalte, greu tangibile, ar putea părea o greșeală, și am fost tentată să judec astfel un eveniment L’Oreal, petrecut cu ceva timp în urmă, plasat într-un un salon exclusivist, Chateu, din zona noii burghezii, Băneasa. Această primă impresie mi-a fost ulterior anihilată de către proprietara- hairstylist, Diana Nadine Klein, care prin măiestrie și bun-gust, știe să stârnească amintita dorință în rândul consumatoarelor care reprezintă targetul său.

Ca să revin la evenimentele care trebuie să stimuleze consumul serviciilor sau produselor de lux, cele la care fac referire au fost corecte, glamour, și chiar dacă nu au adus nimic nou, au compensat prin profesionalism, o susceptibilă lipsă de imaginație în comunicare.

De adăugat că orice afacere cu proprietari români, care reușesc să se mențină și care nu cred că supraviețuirea constă în tăierea totală a bugetelor de marketing, merită o plecăciune!

Leave a Reply