Prof. Ancu Dincă: “Alimente sănătoase, obținute prin info-energetică”

Evoluţia lumii moderne conduce inevitabil la o cerere mai mare şi mai diversificată în ceea ce priveşte hrana. Fructele şi legumele ocupă un loc important pe masa zilnică a consumatorilor, de aceea producătorii încearcă să sporească şi să diversifice oferta pentru a putea acoperi un spectru cât mai larg din populaţie. Fizicianul Ancu Dincă, inventatorul modulatorilor bio-fito-dinamici, sau a “laserului biologic” cum mai sunt numiţi aceştia, ne-a dezvăluit câteva dintre aplicaţiile lor.
-Ce sunt acești modulatori bio-fito-dinamici?
-În univers suntem interconectați la informație, energie și materie. Orice modificare din univers conduce, mai întâi, la modificarea câmpului informațional. Intensitatea cu care este modificată aceasta va genera un impuls și fluxul energetic va varia și el. În funcție de frecvența și amplitudinea pe care acest câmp le distribuie în spațiu, acesta se atașează de frecvențe și amplitudini identice din spațiu, elemente emise inclusiv de oameni, țesuturi, celule, plante, apă etc. Deci, apar modificări inclusiv la nivelul structurilor materiale (organisme). Modulatorii bio-fito-dinamici re-structurează câmpul informațional, astfel încât să se respecte emisiile armonice (echilibrate), pentru respectarea tiparelor din natură. Prin ajustarea calității informației (sau a câmpului informațional) și prin configurarea parametrilor energetici (a câmpului energetic) structura fizică ajunge să fie reconfigurată pentru recăpătarea funcțiilor sale. Modificările acestor trei domenii se datorează substanței active conținută de modulatorii bio-fito-dinamici și anume o pulbere din plante culese în anumite perioade din an din zone nepoluate, uscate la soare și fără alte adaosuri. Plantele conțin în structura lor cristale lichide, singurele care reacționează la variații ale câmpurilor informațional și energetic. Cristalele lichide joacă rolul unor mediatori între câmpurile informaționale și energetice universale și cele individuale (de la nivelul celulei, țesutului, organului, organismului, planetei etc). Acestea acumulează, transformă, adaptează, optimizează și emit câmpuri informaționale și energetice către structurile materiale aflate sub influența modulatorilor, în vederea armonizării parametrilor de funcționare ale acestora.
Cum influențează aceste dispozitive creșterea plantelor?
-O preocupare generală în rândul horticultorilor este aceea de a asigura condiţiile optime de dezvoltare şi de fructificare a plantelor, în vederea sporirii capacităţii de absorbţie a energiei solare. În acest sens se poate apela la mijloace de natură chimică sau fizică. Modulatorii bio-fito-dinamici constituie o sursă de energie care poate să influenţeze pozitiv, atât absorbţia luminii de către frunzele plantelor, cât şi intensificarea procesului de fotosinteză, având ca rezultat acumularea de substanţă uscată. Folosirea acestor dispozitive pentru producerea legumelor, pornind de la germinație și până la maturizarea și coacerea acestora, determină atât o creștere mai rapidă a rodului, cât și sporirea imunității față de dăunători. Ele generează o creștere semnificativă a productivității dar și obținerea unui gust specific, celui cunoscut în copilărie. Totodată, folosirea lor contribuie la reducerea semnificativă a fosfaților și clorurilor din sol, astfel încât conținutul acestor elemente, în alimente, este foarte mic. Prin info-energetică se pot obține alimente sănătoase.

AD

-Cum funcţionează modulatorii bio-fito-dinamici?
În cadrul cercetărilor efectuate de-a lungul ultimilor ani, s-a constatat că dispozitivele de tip AD asigură eliminarea instantanee a dioxidului de carbon, mărirea pH-ului apei, neutralizarea nitriţilor, eliminarea clorului rezidual şi polarizarea moleculei de apă prin modificarea unghiului dintre atomul de oxigen şi cel de hidrogen. De fapt, ele restabilesc echilibrul energo-informaţional al apei şi al alimentelor și au avantajul de a putea fi folosite atât pentru cele deja existente, cât și pentru producerea lor.
-În ce alte domenii din agricultură pot fi folosite dispozitivele inventate de dumneavoastră?
-Acestea au aplicaţii și la creșterea animalelor, păsărilor și peștilor. S-au obținut rezultate spectaculoase într-o fermă unde materialul biologic folosit (puietul) a fost hrănit cu un furaj special conceput, pentru a spori creşterea. Furajul folosit la unul din loturile experimentului, finalizat în 2011, a fost păstrat sub influenţa bio-fito-modulatorului de tip DEA.
-Câte astfel de dispozitive sunt necesare, pentru a obține rezultate?
-Pentru o mică fermă (unde irigarea înseamnă folosirea a mai puțin de 1000 l de apă pentru întreaga suprafață) sunt suficiente trei astfel de dispozitive. Dacă apa, din punct de vedere calitativ, nu corespunde din punct de vedere fizico-chimic pentru irigare, atunci se pot folosi maxim cinci astfel de dispozitive. Acestea se amplasează pe un rezervor de 1 metru cub și în primele 24 de ore nu se irigă. După irigare, cantitatea de apă care va încărca rezervorul va fi influențată de apa rămasă pe fundul recipientului. O singură recomandare însă: să existe sistemul de irigare picătură cu picătură pentru ca apa să fie direcționată spre plantele asupra cărora dorim să acționăm. Ceea ce reprezintă o investiție avantajoasă atât din punctul de vedere al productivității, cât mai ales in ceea ce privește sănătatea.
Ce rezultate ați obținut dumneavoastră în propria grădină?
-La început nu am avut unde să fac experimente. Și atunci am înființat o grădină în apropiere de București, pe un teren a cărui suprafață era la stadiul de îmburuienire (acesta este reperul care dovedește că nu s-au folosit substanțe chimice de cel puțin 7 ani). Din 2008 am început cultivarea roșiilor, a castraveților, ardeilor grași și a viței de vie. Ulterior am plantat și pomi fructiferi, am mărit numărul de butași de viță de vie și am diversificat cultura de legume. Ceea ce pot să vă spun este că am reușit să mențin cultura de roșii pe aceeași suprafață, fără rotația culturilor, din 2008 și până astăzi. Singurele adaosuri pe care le-am adus asupra solului au constat în îngrășăminte naturale (bălegar), o dată la trei ani, și udarea în fiecare toamnă, a suprafeței, cu apă din iazul cu pești. Am reușit să valorific semințe din soiurile Grasa Românească și Inimă de Bou și să obțin fructe cu greutăți record. De pe un singur fir am cules circa 15 kilograme. La soiul Cherry am reușit să obțin mai multe ramificații și mai multe fructe pe ramură față de standard.
Valorificați într-un anumit fel producția obținută?
-Suprafața pe care este desfășurată grădina este mai mică de 2000 mp. Întâi valorific producția pentru consumul propriu și pentru conservare pentru iarnă, apoi ofer spre vânzare legumele obținute. De asemenea, adun semințe de la fructele selecționate pentru recolta următoare.
Dispozitivele AD îmbunătățesc calitatea alimentelor
În ceea ce privește produsele cumpărate din piețe și magazine, prin aplicarea acestor dispozitive se reduc semnificativ, ajungându-se aproape la eliminarea substanțelor toxice (aditivi, insecticide, îngrășăminte chimice, nitriți, nitrați, fosfați, cloruri). Acest lucru se observă prin calitatea gustului, dar și prin analize chimice, demostrând astfel că există rezultate măsurabile.
De reținut:
Fizicianul Ancu Dinca a obținut brevetul de invenție din partea OSIM, Saloanele Internaționale de Inventică l-au apreciat și premiat pentru invențiile sale, iar o parte din lucrările sale științifice au fost publicate în reviste internaționale și naționale de specialitate.

2 comments

Leave a Reply