Activități benefice – masajul anticelulitic și automasajul

Dobândită ca urmare a unui stil de viață nesănătos sau ca parte a bagajului genetic, celulita este considerată un flagel care nu se vindecă, dar poate fi ţinut sub control. Alături de ceilalți aliați ai organismului, precum hidratarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor, o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în legume și fructe și o viață cât mai activă, masajul constituie o armă redutabilă, în lupta cu acest flagel. Pentru a obține rezultate optime este recomandat să apelăm la specialiști și la tehnicile lor special concepute.

 

Rolul masajului anticelulitic este acela de a ajuta sistemul circulator și limfatic, fiind, de asemenea, benefic pentru acele zone mai dificile care nu pot fi întotdeauna vizate prin exerciții, cum ar fi partea interioară a genunchiului sau coapsa superioară. Prin aceste tehnici de masaj se comprimă sau se strâng în mod alternativ depunerile de grăsime și se frământă mușchii din zonele afectate, pentru a îndepărta grăsimea de sub țesuturi.
Masajul ajută la îmbunătățirea aspectului, făcând pielea mai fină la atingere. Acest rezultat poate fi obținut cel mai bine cu ajutorul masseurilor profesioniști într-un spa sau un salon, care oferă cele mai bune terapii și tratamente corporale, unde se folosesc creme speciale, loțiuni, scruburi și uleiuri esențiale eficiente.
Însă, atenție, unele creme pot conține ingrediente contraindicate unor persoane cu probleme de sensibilitate a capilarelor iar cele cu efect termic de încălzire sunt contraindicate celor ce suferă de varice.
Este bine de știut că putem recurge la masajul cu ulei de măsline în combinație cu zațul de cafea. El are un efect ușor abraziv, foarte eficient, prin exfolierea stratului de celule moarte (cafeina are un puternic efect anticelulitic, iar uleiul de măsline hidratează intensiv pielea.

Masajul poate fi uneori dureros, depinde însă și de nivelul afectării pielii de celulită. El se face strict pe zonele cu probleme, iar pentru rezultate cât mai rapide și vizibile, trebuie efectuat de două – trei ori pe săptămână. Totodată, este important să continuăm tratamentul și acasă, prin aplicarea cremelor anticelulitice și efectuarea unui automasaj după duș.
Îndepărtarea grăsimii și netezirea zonelor cu probleme cu ajutorul diferitelor tehnici de masaj prin mișcări rapide și ferme pe piele, masaj prin ciupire, tehnica perierii, presiunea cu pumnul strâns.
Pe lângă masajul clasic se pot efectua și alte proceduri minune, precum tratamentul anticelulitic cu oxigen activ Thalgo High Precision Body Shaping. Tehnologia exclusivă Thalgo ajută la anularea procesului de generare a celulitei și reactivează oxigenarea țesutului.

Preț ședință masaj anticelulitic: 80 lei, pentru 50 min
Preț pachet 8 ședințe: 550 lei, cu valabilitate 1 lună

Leave a Reply