Psihologia menopauzei, cum să înțelegi și să depășești provocările

Menopauza este un fenomen fiziologic normal și natural, nu o afecțiune medicală. Ea  este o etapă din viața fiecărei femei și pentru menținerea stării de bine este important să fim informate și să facem acțiunile potrivite din timp.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, menopauza se instalează în perioada cuprinsă între 40 și 55 de ani, vârsta medie a apariției fiind cea de 51 de ani.

Cele mai frecvente simptome care indică apariția menopauzei sunt: bufeurile, lipsa de tonus, transpirația nocturnă, tulburările de somn, senzația de greață, modificările de dispoziție, anxietatea, depresia, oboseala.

Modificările asupra sănătății fizice pot să conducă la schimbări de dispoziție. De exemplu, anxietatea poate fi declanșată de glanda tiroidă hiperactivă, simptom care devine mai frecvent odată cu vârsta. De asemenea, anxietatea și depresia pot fi declanșate de lipsa somnului, deoarece schimbările hormonale provoacă bufeuri pe timp de noapte sau alte tulburări de somn care fac mai dificil pentru femei să se odihnească atât cât au nevoie.

Cele care doresc să își protejeze sănătatea mintală și fizică înainte de instalarea menopauzei și în perioada trecerii prin acest fenomen fiziologic, sunt invitate să participe în perioada 8 – 11 decembrie la evenimentul „Cercul Femeilor: Menopauza nu este doar în mintea ta!” organizat de revista Psychologies.

Prețul unui bilet este de 74 lei iar cumpărarea unui bilet dublu permite participarea împreună cu o prietenă.

Evenimentul se adresează femeilor +35, iar printre temele discutate pot fi amintite:

„Stilul de viață pentru o menopauză sănătoasă” cu dr. Ioana Berciu;

„De ce merită să te îngrijești de viața ta sexuală chiar și după ce ai intrat la menopauză?” cu Liana Buzea;

„Alimentația și menopauza” cu dr. Georgiana Bernea;

„Pielea la menopauză” cu dr. Iulia Panțuru;

„Cum te ajută aromaterapia și fitoterapia în menopauză?” cu Mădălina Ulmeanu;

„Împrietenirea cu corpul în menopauză prin dans terapeutic” cu Elena Carmen Țuca;

„Problemele ginecologice la menopauză” cu dr. Alina Dascălu;

„Din secretele sistemului milenar Tantra Yoga: fântâna tinereții și reversibilitatea menopauzei” cu Laetitia Fontana;

„Dezvoltarea personală prin teatru nu are limită de vârstă” cu Doina Ionescu.

Participantele la acest eveniment sunt înscrise la o tombolă, care va fi organizată live, pe Zoom, unde sunt oferite premii de partenerii revistei Psychologies: Rogé Cavaillès, Natural Paris, Școala de Teatru Qfeel, Studio Fitness Fresh Club și Oestrogène Clinique.

Leave a Reply