Pe 24 ianuarie, când veți închina un pahar în onoarea celor 165 de ani de la Unirea Principatelor Române – primul pas al poporului român pentru realizarea unui stat naţional unitar – vă sugerez o gamă de vinuri care vă vor răsfăța simțurile cu note delicate de fructe, bogate și complexe, reflectând frumusețea și diversitatea podgoriilor moldovenești, Sigillum Moldaviae.
Dacă veți deschide o sticlă de Sigillum Moldaviae, de la Beciul Domnesc, veți iniția o călătorie gustativă plină de istorie și un gest de apropiere și celebrare a tradițiilor noastre. Aveți de ales între:
• Fetească Neagră: Un vin roșu demisec, perfect echilibrat pentru a completa orice masă.
Vinurile produse de Beciul Domnesc sunt create cu mândrie în podgoriile renumite ale Moldovei – Cotesti, Huși, Odobești și Panciu, iar fiecare picătură poartă în ea istoria și tradiția zonei viticole moldovenești.
Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgoriiCotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.
Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printrebrandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Sceptrus, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.