O Doamnă, cinci întrebări – Iuliana Alexievici

Odată cu începerea ultimei luni a anului, revin la interviurile cu doamne pe care le-am cunoscut și apreciat în cursul acestui an. La Iuliana Alexievici m-au surprins curajul și determinarea de a-și schimba radical profesia, de la eco omist la cea de designer vestimentar. Am adresat creatoarei o serie de cinci întrebări, mai apropiate de ceea ce o definește la acest moment.

imageIuliana Alexievici este un nume nou printre designerii de haute couture români, dar unul care s-a remarcat pentru liniile precise și calitatea materialelor folosite. Colecția sa Wish, compusă din rochii lungi din mătase neagră, albă sau nuanțe de crem cu inserturi de voal și aplicații de dantelă s-a bucurat de succes și aduce cu sine promisiunea unor creații la fel de elaborate.

De la profesia de economist la cea de designer este un pas mare. Cum ați decis să faceți acest pas?

Da, sigur, profesia de economist este una frumoasă, o muncă de birou, o muncă a cifrelor, care solicită o excelentă capacitate de concentrare,  și de perfecționare continuă care te disciplinează. Din fericire, și pare ieșit din comun, însă modă a fost dintotdeauna o mare pasiune a mea, chiar dacă mult timp s-a limitat doar la garderobă proprie. Convingerea că fiecare om este un creator înnăscut, că suntem cu toții creatori, purtăm neliniștea în inimă noastră, m-am hotărât să realizez ceea ce îmi place cel mai mult în viață, visul și pasiunea mea de a fii creator, de a creă ținute elegante pentru femei puternice, sofisticate, și așa s-a născut brandul Alexievici Couture.

Cum îmbinați activitatea aceasta extrem de solicitantă cu viața de familie?

Un business aflat la început necesită foarte multă muncă și foarte mult timp, de la treburi administrative până la crearea propriu-zisă a colecțiilor și participarea la evenimente. Nu e o muncă ușoară, dar e o muncă incredibil de frumoasă și de plăcută, și cred că atunci când ești fericit la muncă, ești fericit și acasă. Încerc să le îmbin pe amândouă cât pot de mult și, din fericire, am toată susținerea din partea familiei.

Alexievici CoutureAți lansat recent o colecție numită Wish. Ce v-a inspirat în crearea ei?

Alexievici Couture este un brand care spune povestea femeii puternice, ambițioase, care reușește în tot ce își propune și care își dorește să arate mereu impecabil și elegant. Iar scopul nostru este să o ajutăm cu această ultima parte, așa că mereu când creăm o rochie nouă avem în minte femeia modernă și imaginea pe care ea își dorește să o reflecte. Din acest motiv, mare parte din business-ul nostru se concentrează și pe ținute făcute la comandă. Vrem să îmbrăcăm doamnele pe stilul lor!

Iuliana AlexieviciCe asteptări aveați de la anul care se încheie? Cum l-ați evalua?

A fost un an în care am învățat extrem de mult, dar fiecare moment a fost valoros și fiecare lecție m-a ajutat să fac un pas înainte. Avem 3 colecții de rochii de seară și rochii de mireasă, am participat la multe evenimente și avem cliente fericite. Este mai mult decât am putut speră și aștept cu nerăbdare anul viitor să ne întrecem din nou așteptările!

Care sunt tendințele pe care ar trebui să le urmeze o femeie care dorește să fie “bine imbrăcată” la diversele evenimente prilejuite de sfârșitul de an?

Se spune că accesoriul cel mai de preț este încrederea în sine, iar recomandarea mea este să aleagă o rochie care o face să se simtă frumoasă și eleganță, dar cel mai important lucru este femeia care o poartă. Dacă vorbim despre tendințe, little black dress este și va fi întotdeauna o piesă de rezistentă ce nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. De asemenea, se poartă fustele plisate, decoleturile în V și elemente îndrăznețe, accesorii puține dar de efect. Un lucru la care eu țin foarte mult este calitatea materialelor și spun mereu că o rochie este o investiție în tine.

Leave a Reply