Datingul, între sentimente și calcul matematic

Cel mai popular, longeviv și de succes site românesc destinat creării unui cuplu, senti❤️ente.ro a aniversat 16 ani de existență. Flori Dragomir, vicepreședinte fondator al site-ului a prezentat date extrem de interesante referitoare la profilul utilizatorului, dar și la tehnologia implementată, siguranță și suport.

Deși a fi singur nu mai reprezintă un stigmat social, totuși singurătatea a devenit un adevărat flagel, care alimentează obiceiuri ce pot avea consecințe grave. Găsirea perechii  prin intermediul unui site specializat face acum parte din normalitate, una din trei relații începând online.

Dorința oamenilor de a-și împărți viața cu cineva se regăsește în date statistice relevante: înainte de a se întâlni în offline cu o persoană, utilizatorii vorbesc în medie cu 5-10 persoane, timp de 2-10 zile. Evoluția este remarcabilă, dacă raportăm la un interval de 2-3 luni de discuție, înaintea unei întâlniri offline, cum se înregistra în urmă cu zece ani.

În căutarea unei relații stabile, comtemporanii noștri apelează la o pețitoare modernă – inteligența artificială. Sentimente.ro a introdus o tehnologie care creează o experiență personalizată pentru fiecare utilizator. Prin machine learning, acțiunile făcute în site generează un profil al intereselor și selectează utilizatori cu o compatibilitate ridicată. Astfel, datingul online devine o metodă eficientă de a cunoaște în cel mai scurt timp persoane care împărtășesc aceleași valori și același stil de viață.

“Practic, acțiunile pe care le faci în site ca utilizator generează un profil al intereselor și informațiile ce ți se vor afișa vor fi în funcție de aceste acțiuni. Utilizatorii recomandați vor fi promovați pe WallY (denumirea noii interfețe a site-ului, n.n.) în funcție de aceste acțiuni, iar de fiecare dată când o persoană ce intră în aria ta de interes se va înscrie pe site, noi vom semnaliza automat acest lucru. În plus, la fiecare profil vizualizat vei vedea, pe baza analizei profilului și a comportamentului, un procent de compatibilitate”, a explicat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro. Astfel, prin combinația algoritmilor folosiți, perechea potrivită va fi mult mai aproape de utilizator, iar acesta nu va mai fi nevoit să caute persoane cu care împărtășește aceleași interese și nu numai.
Siguranță și suport pentru utilizatori
Interfața Sentimente.ro, ce folosește cele mai noi tehnologii în domeniu, este doar un pas în dezvoltarea site-ului de dating, cel mai mare (conform Trafic.ro) și mai vechi din România. Una dintre cele mai importante caracteristici este legată de crearea unui mediu în care orice utilizator să se simtă în largul lui. Astfel, echipa Sentimente.ro oferă suport 7 zile din 7 utilizatorilor, aprobă fiecare fotografie încărcată, verifică fiecare reclamație sau raportare de abuz. “Am implementat un feature important pe Sentimente.ro, dezvoltat și îmbunătățit continuu în ultimii 10 ani. Oriunde pe site un utilizator încearcă să folosească un cuvânt licențios, dar mai ales în conversațiile cu altă persoană, aceasta, dar și echipa de suport sunt atenționate. De asemenea, anumite raportări se finalizează cu banarea utilizatorului respectiv. Odată întâmplat acest lucru, acesta nu va mai putea accesa site-ul decât în anumite condiții și oricum va avea un RED FLAG în sistemul nostru. Totuși, din experiența de până acum, astfel de incidente au loc destul de rar. 82% din membrii noștri nu au raportat niciodată un abuz”, a mai explicat Flori Dragomir.

This slideshow requires JavaScript.


Două treimi dintre bărbații de pe Sentimente.ro sunt în căutarea unei relații serioase, iar 20% au declarat de la înscrierea pe site că își doresc să găsească aici o soție. Cele mai multe femei că își doresc un partener sau o relație de prietenie. “Acest fapt, alături de feedbackul utilizatoarelor, ne sugerează că de fapt femeile nu-și doresc să se căsătorească imediat, așa cum există o prejudecată vizavi de acest lucru, ci mai degrabă caută un companion, o persoană alături să clădească o relație. Indiferent de sex, majoritatea utilizatorilor, vor să se îndrăgostească. Tocmai de aceea, atât femeile, cât și bărbații ne spun cât de important este pentru ei să găsească pe site o persoană care să vadă comunicarea și respectul reciproc esențiale într-o relație”, a mai precizat Flori Dragomir.
Comunitatea persoanelor care își caută perechea pe Sentimente.ro se împarte în 59% bărbați și 41% femei. Media de vârstă este 35 – 55 de ani, ușor mai scăzută în cazul femeilor. Cei mai mulți sunt vorbitori de cel puțin o limbă străină, cu studii medii și superioare, persoane active, care au un ritm de viață alert și un program solicitant.
Dacă peste jumătate din bărbații de pe site nu au fost căsătoriți, aproximativ 40% din femei sunt divorțate sau au avut o relație de foarte lungă durată care s-a terminat de curând. La prima întâlnire, mai mult de jumătate spun că au mai multe emoții decât dacă ar participa la un interviu de angajare. Iar acest lucru nu ține de sex. Totuși, jumătate din cei care simt chimie la prima întâlnire programează o a doua întâlnire chiar în ziua următoare. Datele despre intervalul de timp necesar legării unei relații nu sunt atât de certe, dar între 5-10 utilizatori își închid lunar contul, motivând că au găsit pe cineva.

Leave a Reply