Dragostea este asociată cu fericirea

Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită pe 20 martie, a fost un bun prilej pentru site-ul de întâlniri Sentimente.ro, de a prezenta datele unui sondaj desfășurat în perioada 16-18 martie 2018. La sondaj au răspuns 1.481 de membri ai site-ului de dating, cu media de vârstă 36 de ani (femei) și 39 de ani (bărbați).

Dintre cei care au răspuns sondajului Sentimente.ro, persoane de ambele sexe, care nu se află într-un cuplu și care lucrează în domenii precum administrație, sănătate, învățământ, domeniul tehnic sau finanțe, doar 35% din bărbați se declară fericiți, spre deosebire de 47% dintre femei.
Starea de fericire îi face pe bărbați (76%) să simtă că totul le merge bine și își fac mai multe planuri de viitor decât atunci când se simt triști (28%). Același lucru se întâmplă și în cazul a mai bine de o treime dintre femeile singure.


Bărbații care se simt nefericiți se asociază cu culoarea albastră, o culoare care este asociată cu sentimentul de tristețe, dar și cu sinceritatea, răceala. Femeile singure se asociază însă cu culoarea roșie, considerată din cele mai vechi timpuri o culoare a iubirii, a pasiunii, a vitalității. Ambele sexe consideră că dragostea este o sursă esențială pentru a se simți fericiți (78% – bărbați, 66% – femei), mai arată sondajul Sentimente.ro.
“Deși, teoretic, femeile sunt considerate mai ușor de influențat emoțional, se pare că, deși își doresc să se îndrăgostească, simt că fericirea lor nu depinde în totalitate de acest lucru. Bărbații, în schimb, se pare că se simt mai bine atunci când au parte de dragoste, starea lor generală de bine și activitatea lor fiind influențate de acest lucru”, a declarat Flori Dragomir, co-fondator Sentimente.ro.

credit foto: God’s Design – Perth

Leave a Reply