7 reguli de aur pentru o siluetă armonioasă

Păstrarea greutății optime sau a siluetei dorite este uneori o sarcină dificilă. Pe parcursul vieții, silueta fiecăreia dintre noi se modifică, în funcție de diverși factori. Gerlinea, specialist în slăbire, oferă câteva informații importante, în special cele 7 reguli de aur pentru a ajunge la o rație standard ideală, de 1800 kcal pe zi.

Când ne confruntăm cu acumularea de kilograme este util să cunoaștem motivele, care sunt destul de variate, dar din fericire, pot fi controlate:
– Stilul de viaţã si obiceiurile zilnice nesãnãtoase (consum ridicat de alimente cu aport caloric ridicat, nerespectarea meselor regulate, consum ridicat de zahãr şi grãsimi, etc);
– Medicamentele – unele tratamente au acest efect secundar;
– Perioada de menopauzã poate provoca creşteri bruste în greutate şi atunci trebuie sã acorzi o atenţie sporitã stilului de viaţã, etc.;
– Rata metabolicã scazutã datoratã în principal lipsei de mişcare.Urmeazã sfaturile Gerlinéa, specialist în slãbire pentru a echilibra o viaṭã activã cu o siluetã armonioasã.


Fie că eşti femeie, bărbat, sedentar sau atletic, nevoile tale zilnice de energie vor fi diferite. Mai jos gaseşti diferite nevoi nutriţionale, adaptate fiecăruia:
Femei: între 2000 și 2200 kcal pe zi
Bărbați: 2400 – 2800 kcal pe zi
Sportivi: 2.500 – 7.000 kcalori (nivel ridicat) pe zi
Slăbire: 1400-1800 kcal pe zi
Aportul energetic (calculat în Kcalorii) este asigurat de trei elemente nutritive: proteine, lipide și carbohidrați.
Aceste substanțe nutritive, care se găsesc în alimentele pe care le consumăm, trebuie aduse corpului în proporții definite pentru a răspunde nevoilor acestuia:
Proteine: 10 la 20% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Lipide: 35 până la 40% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Carbohidrați: 40 până la 55% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Deși aceste procente sunt utile pentru calcularea unei “rații echilibrate”, acestea sunt mai dificil de pus în practică atunci când îţi doreşti să dezvolți meniurile zilnice.

Regulile de bază ale unei alimentaţii echilibrate:
Principiul de bază al dietei echilibrate este de a mânca totul în cantități rezonabile.
O alimentaţie echilibratã nu se face per masă, ci este construită per zi, săptămânã. Nu îți face griji dacã exagerezi la o masă, doar încearca sã echilibrezi masa următoare.

Cel mai important lucru pe care trebuie sã îl iei in considerare este faptul cã pierderea şi menţinerea în greutate este un process de duratã şi implicã multã determinare şi dorinţa de a-ţi atinge scopul. Un stil de viaţã sãnãtos are la bazã o alimentaţie sãnãtoasã şi echilibratã, respectarea meselor, hidratare şi mişcare.


Iar cele cele 7 reguli de aur pentru a ajunge la o rație standard ideală la 1800 kcal pe zi sunt:
1. Sã ai un aport suficient de proteine ​​(carne-pește-ou-soia), 1 porție (100g), la prânz și seară, pentru creșterea și menținerea masei musculare. Suplimenteaza aportul de proteine cu batoanele proteice Gerlinea, ideale ca gustare sau ca inlocuitor de masa cand esti pe fuga.
2. Consumã alimente sau leguminoase amidonate: 150g pe zi
3. Consumã cruditãţi (fructe sau legume brute) la fiecare masă pentru un aport de fibre (tranzit bun), vitamine și minerale
4. Consumã 3 produse lactate pe zi pentru sanatatea oaselor.
5. Concentreazã-te pe pâine integrală și pâinea cu cereale care sunt bogate în fibre, vitamine și minerale
6. Evită grăsimile gătite și, bineînțeles, consumul de băuturi alcoolice
7. Hidratarea tot parcursul zilei rămâne o nevoie de bază.

 

Leave a Reply