YPA By Raluca Vasile a aniversat 4 ani de creație de parfumuri naturale

Atelierul YPA Artisan Parfums by Raluca Vasile a serbat cei 4 ani de existență, alături de parteneri și prieteni. BrosNorDeLuxe a completat evenimentul prin lansarea unui frumos accesoriu din piele, lucrat manual – Brățara Prieteniei.

 
Atelierul YPA Artisan Parfums by Raluca Vasile aniversează 4 ani de creație autentică de parfumuri naturale “new luxury code”, poziționat ca trendsetter și pionier în România, în lumea parfumeriei de nișă. Evenimentul a avut loc în atelierul YPA, situat într-o casă veche interbelică boierească de pe str. Ion Slatineanu nr. 26 și amenajat intim, cu grijă în stilul parfumeriilor artizanale cu tradiție, respectând cele două mari curente din lumea parfumeriei mondiale: un salon reprezentând parfumeria europeană regală și diafană din sudul Franței, Italiei, Spaniei, respectiv al doilea salon dedicat parfumeriei grele, reprezentată de America Centrală și Latină și țările arabe.

Momentul cheie a fost atelierul demonstrativ de “smelling în blind” cu tema “Estetica Urâtului în Parfumerie”, în timpul căruia participanții au putut mirosi esențe brute de bază în Parfumerie, lemnoase, animalice sau florale pudrate (mosc civet, ambergris, labdanum, guaiac, tămâie, smirnă, castoreum, ambrette,vetiver, iris, caprifoi, vanile bourbon, stirax, frezii, lacramiare,nufăr etc), considerate cu un grad înalt de feromoni, care luate fiecare în parte nu au un miros tocmai plăcut, dar prin tehnici specifice arte parfumeriei dau acel je-ne-sais-qui în cele mai luxuriante, sublime și memorabile parfumuri create de industria parfumeriei. Pe parcursul atelierului, toți participanții au purtat bandane, pentru a nu fi influențați de alte simțuri în a repera mirosuri asociate celor  testate și pentru a avea o experiență bazată exclusiv pe miros. Demonstrația și-a dorit să demonteze și anumite mituri legate de percepția unor parfumuri ca frumoase sau urâte, aceste percepții fiind trecute prin filtrul personal și subiectiv al ADN-ului, experiențelor, memoriilor sau visurilor celui ce testează.


“Astfel, parfumul rămâne o experiență exclusivistă, de descoperire profundă, memorabilă și autentică, un lux personal, ce ne poate purta instantaneu în timp și spațiu printr-un singur puf, readucând în prezent amintiri puternice, locuri și oameni dragi. Conceptul Your Personal Aroma – A Self Discovery a fost creat în acest scop, de a-i ajuta pe iubitorii sau mai puțin de parfumuri să se descopere sau să aibă un moment de declic în viața personală”, a declarat Raluca Vasile, master parfumier YPA.

Parfumurile create de Raluca Vasile, parfumierul casei și creatorul conceptului Your Personal Aroma (YPA) respectă “new luxury code” agreat de International Perfume Foundation, ca o garanție a înaltei calități, a exclusivității și rarității și protecției anumitor specii rare, a esențelor profesionale produse de fermieri mici, artizanali, în mod sustenabil, cu grijă pentru mediu și fără a afecta în vreun fel viața animalelor de la care sunt extrase, precum și a autenticității creațiilor atelierului, manufacturate atent, prin tehnici de înaltă artă și specializare, în ediții limitate, 100% naturale.

Evenimentul a continuat prin experiențe de testare olfactivă a colecțiilor proprii ale atelierului, care au încântat audiența feminină: 
– YPA 8 Personalități- colecția princeps de esențe de lux personalizate
– Colecția de parfumuri cu feromoni naturali: Godilicious-gurmand, Oudilicious-oriental, Divine Cannabis-unisex narcotic, Cubano Allegria-tabac și Parfum de Vin-aromatic.
– Fleurs de Roumanie, colecția de esențe de parfum din macerate românești în ediții limitate create în atelier și foarte apreciată internațional la expoziții la Milano, Nișă și Dubai (Magnolia, Narcise/Liliac/Zambile, Lăcrămioare, Flori de Tei, Drăgaică sau Parfum de Sânziene cu caprifoi și cimbrișor sălbatic, Paeonia cu bujor sălbatic și trandafir, Imperial White Lilly cu nufăr din Delta Dunării – ediție de lux și nou lansatul Parfum de Frezii.

În cadrul evenimentului a fost lansată “Brățăra Prieteniei”, o brățară florală versatilă din piele naturală, lucrată manual și pictată de partenerul tradițional de accesorii al YPA, Brosnor DeLuxe. Brățara, ce poate fi purtată la încheietura mâinii, la gât sau chiar la gleznă, este un simbol care include Forța și Frumusețea, este o mărturie a calitătii și a creativității.
“BrosNor este continuarea tradiției strămosesti a familiei Gassner, este o poveste unde marochinăria tradițională de lux se împletește cu misterul, arta și creația, dând viată creațiilor unicat, făurite din piele naturală și aurite cu aur de 24 K” a declarat Cristina Gazner -Cristescu, unic urmaș al familiei, artistă creatoare.

Cristina a pus bazele BrosNor în 2015, dorind ca prin creațiile să aducă bucurie. BrosNor este acronimul de la Broscuță Norocoasă, o țestoasă legendară, care poartă pe carapace elefanți ce poartă la rândul lor pe spate Universurile. “Așa cum Akupara poartă pe carapace Universurile către evoluție, BrosNor poartă cu sine moștenirea Gassner-ilor către recunoaștere și bucuria de a fi” a mai adăugat artista. 

În perioada următoare, până de 8 martie, atelierul YPA va organiza o serie de ateliere creative de parfum, smelling sau aromaterapie franțuzească, oriental sau ayurvedica, fiind și pionierul conceptului de Parfumerie holistica terapeutică practicată în India. Atelierele sunt anunțate pe pagină de facebook YPA Artisan Parfums, iar din eshop se pot achiziționa o serie de cadouri parfumate personalizate cu adevărat speciale: voucherele cadou pentru ateliere, parfumuri personale sau de ambient, bijuterii colier port parfum, produse cosmetice și de spa naturale sau lumânări parfumate natural, prin parteneriate cu case artizanale de Parfumerie naturală exotică sau regală, în exclusivitate, din Spania, Italia, Franța, Dubai și Qatar.

Detalii pe www.yourpersonalaroma.com/shop/
Facebook: https://www.facebook.com/YourPersonalAromaParfums/
Instagram: @yourpersonalaroma
Tel. 0721241027

 

Leave a Reply