Geanta cu UV care sterilizează în 59 de secunde


Educlass.ro introduce în premieră în România un produs inovator, o metodă de sterilizare rapidă, eficientă și mai ales portabilă. Geanta 59s folosește lumina ultravioletă pentru a steriliza în mai puțin de 1 minut diverse obiecte dedicate bebelușilor, igienei personale dar și machiajului.  

Geanta 59s este extrem de utilă, întrucât cu ajutorul ei pot fi sterilizate orice fel de obiecte utile familiei: periuțe de dinți, pensule de machiaj, chiar și telefonul, cunoscut drept un mare purtator de microbi și microorganisme. De asemenea, geanta 59s poate fi folosită pentru sterilizarea dispozitivelor medicale precum nebulizator, aspirator nazal sau termometru.


Sterilizarea, care implică folosirea rezelor UV, distruge rapid și eficient microorganismele, bacteriile și virușii, astfel încât acestea nu se mai reproduc și nu mai pot contamina obiectele bebelușului. Printre microorganismele distruse prin razele UV se numără E.coli, Hepatita A, Rotavirus, Adenovirus, Streptoccoc sau Giardia. Procesul nu modifică gustul, mirosul sau culoarea obiectelor sterilizate.
“Știm cât de important este pentru proaspeții părinți să înlăture riscul de îmbolnăvire al bebelușului, dar și cât de ocupați sunt în primele luni de viață ale acestuia și nu numai. Geanta de sterilizare 59s este o necesitate în acest context, datorită eficienței și portabilității sale. De altfel, acesta este unul dintre produsele Educlass.ro prin care ne dorim să le oferim părinților soluții simple și rapide pentru activități zilnice” a precizat Anca Leibovici, director EduClass.ro.
Geanta 59S este o soluție de sterilizare portabilă, putând fi luată în vacanțe sau călătorii și asigură condiții de igienizare a obiectelor în condiții de drum sau în alte situații în care formele de sterilizare comune (la abur, prin fierbere) nu sunt disponibile. Are o baterie externă care o face ușor de utilizat oriunde, iar greutatea acesteia este de doar 417 grame.
Ce este și cum funcționează sterilizarea UV
Lumina UV este o formă de lumină invizibilă pentru ochiul uman, ale căror lungimi de undă se află în intervalul de la 100-400 nanometri. Soarele emite raze ultraviolete, dar multe dintre ele sunt absorbite de stratul de ozon al atmosferei. Razele UV sunt active din punct de vedere biologic
O caracteristică unică a luminii UV este aceea că între 200 și 300 nm (nanometri)– are efecte germicide, ceea ce înseamnă că este capabila să inactiveze microorganisme cum ar fi bacteriile, virușii sau protozoarele. Această capacitate a permis adoptarea pe scară largă a luminii UV ca metodă sigură, ecologică și extrem de eficientă pentru sterilizare. O serie semnificativă de cercetări științifice, au dovedit capacitatea luminii UV de a inactiva o listă extinsă de bacterii patogene, virusuri și protozoare.
În ceea ce privește sterilizarea obiectelor bebelușului, procedeul cu abur presupune umezirea si apoi uscarea obiectelor. Apa fierbinte distruge tot ce este viu, distruge microorganismele care sunt prezente pe obiectul supus sterilizării, în măsura în care microorganismul respectiv nu este rezistent la temperaturi foarte mari.
Un sterilizator cu abur pentru uz personal, ajunge la o temperatură de 108 grade, la presiune normală. Un sterilizator de uz spitalicesc, ajunge la o temperatură de 134 de grade și presiune de o atmosferă. În sterilizatorul cu abur nu putem pune anumite obiecte care se deteriorează la temperatură mare, cum ar fi: obiecte din plastic moale, jucării cu baterii sau jucării din pluș.
Sterilizarea cu UV presupune iradierea a 99% dintre microorganismele comune, este uscată și nu modifică mirosul și gustul. Radiatia UV nu se stochează în obiectele expuse razelor, de aceea folosirea ulterioară a obiectelor sterilizate nu este nocivă este sigură și eficientă.

Înfiinţată în anul 2010, compania Edu Class este una dintre cele mai importante de pe piaţa românească de profil, cu o dezvoltare constantă şi susţinută în ultimii ani.
Importatorul de jucării şi jocuri educative pentru copii, care administrează www.educlass.ro, pune la dispoziţia consumatorilor produse pentru diverse categorii de vârstă, de la cele pentru bebeluşi, la cele educative pentru copii de peste 14 ani.

Printre brandurile comercializate de Edu Class se numără BigJigs, Biobuddi, Chalk and Chuckles, Dino, Dino Bikes, Educational Insights, Fehn, Feuchtmann, Fisher Price, Galt, Grafix, Happy Cube, Keycraft, Learning Resources, Little Learner, Learning Kitds, Magplayer, National Geographic.

 

Leave a Reply