De la râs la vitamina D. Cu D, de la Detrical

Râsul face bine, iar în aceste zile de autoizolare ne străduim să ne aducem unii altora zâmbetul pe buze. Chiar dacă în buna tradiție românească facem haz de necaz, rezultatul contează și anume beneficiile pe care le aduce organismului nostru. 

Dar nu despre râs în sine este acest articol, ci despre un alt element important pentru sănătatea noastră, și anume Vitamina D. La sfârșit promit să explic cum am făcut analogia. 
Organismul uman are capacitatea de a produce singur vitamina D
însă, pentru aceasta, este nevoie să fie îndeplinită o condiție importantă: expunerea zilnică la soare minim 15-20 de minute. Acest lucru nu este ușor de făcut, mai ales în această perioadă dificilă pe care cu toții o traversăm, în care trebuie să stăm în casă, dovedind astfel că putem fi responsabili și precauți în fața amenințării atât de prezente.

Pe lângă bine-cunoscuta Vitamina C, trebuie să știm că, de asemenea,Vitamina D, cunoscută și drept „vitamina soarelui”, joacă un rol esențial pentru menținerea sănătății întregului organism. Unul dintre rolurile sale este acela de a menține nivelul normal de calciu și fosfor în sânge, dar și de a facilita absorbția calciului în corp pentru oase puternice și dinți sănătoși.
Studiile de specialitate efectuate arată că mai mult de jumătate din populația României suferă de deficit de vitamina D.
De aceea, e bine de știut că o simplă analiză de sânge poate identifica foate ușor dacă ne confruntăm sau nu cu deficit de vitamina D.

Eu sunt una dintre acele persoane, prin urmare iau zilnic 2.000 UI de vitamina D, la prescripția medicului. Și am ales să iau Detrical.

DETRICAL este un produs pe bază de vitamina D disponibil în farmacii, cu multiple forme de prezentare (1000 UI, 2000 UI și 4000 UI). DETRICAL susține funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la menținerea sănătații sistemului osos și muscular și menține sănătatea dinților. De asemenea, pentru nou-născuți și copii există DETRICAL Baby, sub formă de picături orale, care se administrează în dozele recomandate de medicul pediatru.

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.detrical.ro.

Și promisiunea: în primăvara anului trecut, într-o încercare penibilă de a deturna atenția de la probleme importante, guvernul de la acea vreme și un vremelnic reprezentant al partidului aflat la guvernare (știți voi cine) a aruncat în mass media ideea că banii tăiați de la bugetul unor instituții vitale ale statului vor fi alocați unui program ce ar oferi vitamina D populației. Jocul populist ieftin a avut o latură pozitivă, aducând în atenția publicului acest element important în funcționarea organismului uman – vitamina D. Poate că personajul în cauză ar fi îndreptățit să-și treacă în CV experiența de endorser pentru vitamina D.

Leave a Reply