Ce face cu adevărat No7 Advanced Retinol 1,5% Complex

De pe rafurile de La Boots, pe măsuța mea de machiaj, recent lansatul concentrat de noapte cu retinol No7, un produs care a devenit extrem de solicitat de vreme ce a atins peste 100.000 de persoane înscrise pe lista de așteptare. L-am primit, l-am testat, concluziile mai jos. Subiectiv – probabil, dar categoric nesponsorizat. 

Acest produs al companiei Boots a fost atât de așteptat, încât în prima sa zi de prezență pe rafturi, 28 mai, s-au vândut mai mult de 3.000 de unități într-un interval de doar 2 ore: 7:00 – 9:00 dimineața, practic la fiecare 3 secunde s-a vândut o unitate de concentrat cu retinol No7.
Până la prânz, în acea zi, s-a vândut un concentrat la fiecare 1,8 secunde!

Retinol este un derivat al vitaminei A și practic accelerează refacerea celulelor pielii, fiind din acest motiv unul dintre ingredientele preferate în preparatele antiaging. Și tot din acest motiv, atât eu, cât și probabil zecile de mii de doritoare și ulterior cumparătoare ale produsului, avem așteptări mari de la acest preparat. 


L-am folosit timp de 5 săptămâni, respectând indicațiile, care recomandă administrarea treptată, întâi două nopți pe săptămână, până când se ajunge la folosirea în fiecare noapte.

Având tenul oarecum obișnuit cu retinolul, am ajuns în săptamâna a doua la aplicarea la fiecare două nopți. Rezultatele entuziasmante: a dispărut aspectul tern, ridurile fine. Nu am observat vreo definire a liniei obrazului și nici nu a apărut acea strălucire a tenului, după care tânjim toate cele trecute bine de 40 sau chiar 50 de ani. 
În fine, am folosit concentratul timp de 5 săptămâni, aproape în fiecare seară, aplicând  crema obișnuită din rutină, o cremă bogată Duolys ACM. Un brand despre care voi dezvolta într-o altă postare, pentru că merită.

Apoi am întrerupt aplicarea, dorind să încerc un ser care promite mult, dar care nu putea fi aplicat simultan. Dar cu siguranță voi reveni la acest produs, pentru că la mine a funcționat, chiar a reușit să înlăture aspectul cenușiu al pielii, s-au estompat unele pete pigmentare și pielea și-a recăpatat suplețea.
Nu am sesizat nici un fel de disconfort, obișnuita senzație de căldură imediat după aplicare, dar și aceasta s-a diminuat după câteva aplicări, probabil a crescut toleranța pielii. Iar tenul meu este catalogat ca fiind sensibil. 

Revenind la No7 Advanced Retinol Complex, evident că pe durata aplicării tenul trebuie protejat suplimentar de razele solare, astfel încât folosirea unei creme cu factor de protecție de cel puțin 30 este obligatorie. 
Costă 34 GBP, aproximativ 180 lei, dar atunci când regenerarea celulelor este o necesitate, nu doar un moft, merită pe deplin.

 

 

 

 

Leave a Reply