Studenții pot face sport online

Hervis Sports România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București desfășoară un proiect destinat studenților, o continuare firească a promisiunii Universității de a oferi studenților ceva #extraordinar.

 

Studenții fac sport online. Mai precis, Hervis Sports România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București au demarat un proiect de motivare a studenților prin sport și mișcare, inițiativă menită să îi ajute pe aceștia să depășească mai ușor perioada grea de izolare, învățământ online și distanțare de obiceiurile avute înainte de pandemie și să creeze un mediu virtual prietenos, în care să socializeze, să facă mișcare și să aibă sentimentul de apartenență la un grup cu valori comune.

 

Gestionarea priorităților în studenție se poate dovedi copleșitoare. Pandemia și schimbările aduse de aceasta și-au pus amprenta și asupra studenților care au schimbat multe din instanțele cu care erau obișnuiți, s-au adaptat prin cursuri și examene online, însă s-au redus ocaziile unor activități relaxante, de destindere și destresare, activități sportive de echipă, pentru a stimula apartenența la grup și obiceiurile sănătoase.

 

Pentru a preîntâmpina efectele izolării și schimbărilor produse în acest an, efecte cu care se pot confrunta nu doar studenții, în particular, ci și personale din diferite medii profesionale și de vârste diferite, precum anxietate, sentiment de singurătate, deprimare, Hervis Sports România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, au inițiat un proiect de antrenamente online săptămânale, susținute de Cornel Moca, antrenor profesionist de fitness.

 

Aceste antrenamente online au loc în fiecare miercuri, între 16:00 și 17:00, pe parcursul a 6 săptămâni, în platformele online Google Meet și Zoom și sunt dedicate special studenților de la USAMV. În cadrul acestor întâlniri online, studenții trebuie să participe activ, să aibă camere video deschise, să facă mișcare alături de antrenor, care îi ghideze la fiecare pas, corectându-le mișcările, motivându-i să țină ritmul, într-o atmosferă veselă și prietenoasă. De asemenea, antrenamentele au și o componentă de socializare online între studenți dar și între aceștia și antrenor, la începutul și la sfârșitul fiecărei întâlniri.

 

Hervis Sports România a adăugat antrenamentelor online săptămânale și elemente de încurajare a competitivității: cel mai activ student, care participă având camera video deschisă de cele mai multe ori, pe parcursul celor 6 săptămâni de proiect va primi un premiu special: un echipament sportiv complet de alergare, format dintr-un tricou și o pereche de pantaloni din marca proprie Benger.

 

 

Leave a Reply