Peste 1 milion de volume, reduceri de până la 80%, în 100 de ore de târg online la LibFest 2021

Peste 100 de edituri vor participa în această primăvară la LibFest, târgul virtual de carte și experiențe culturale organizat de Libris.ro între 25 și 28martie. 100 de autori români și internaționali își vor prezenta cele mai noi apariții editoriale sau vor intra în dialog cu cititorii în transmisii live, în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente dedicate cărții și iubitorilor de lectură din România. Peste 3.000 dintre cărțile prezentate în cadrulLibFest vor avea autograful autorului.

 

Peste 100 de edituri vor avea standuri virtuale în pagina dedicată de pe Libris.ro, unde se vor regăsi peste 25.000 de titluri, însumând 1 milion de volume. Reducerile acordate în cele patru zile de târg online de carte vor varia între 20% și 80%. Printre autorii care își vor prezenta lucrările sau vor intra în dialog cu cititorii se numără: Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, Tatiana Niculescu, Doina Ruști, Teodor Baconschi, Ioana Nicolaie, Gáspár György, Petronela Rotar, Ioana ChicetMacoveiciuc, Ela E.H., dar și Maia Morgenstern sau Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

 

“Pandemia a impactat puternic piața de carte, în special din perspectiva interacțiunii pe care iubitorii de lectură o aveau cu scriitorii preferați. LibFest transferă experiența în online, aducând mai aproape de cititori un număr impresionant de autori și oameni de cultură în cadrul unui maraton de transmisii live – lansări, dezbateri și sesiuni de Q&As. Un târg de carte virtual are avantajele sale: un spațiu generos de expunere a cărților și a experiențelor culturale, accesul rapid la întreaga ofertă editorială și livrarea rapidă a cărților dorite, inclusiv a celor cu autograf, în maximum 48 de ore”, a precizat Laura Țeposu, CEO și co-fondator Libris.ro.

Printre cele mai așteptate lansări de carte se numără “Răspunsuri scurte la marile intrebări” – Stephen Hawking, care va fi prezentată într-o discuție cu Doru Căstăian, “Nepovestitele iubiri”Tatiana Niculescu, “Să nu ne facem de râs în fața furnicilor”, cea mai nouă carte semnată de Iv Cel Naiv și “Copilul tău. Părinții tăi. Tu.” – Ioana Chicet-MacoveiciucDe asemenea, vor fi alături de cititorii români și autori de bestseller-uri internaționale, precum Louise Fein, care a semnat “Fiica Reichului”, Andrezj Sapkosvki, autor al seriei “Witcher”, Timothy Caulfield – autorul “Relax, Dammit! Ghid de utilizare în epoca anxietății”, Mary Robinette Kowal, care semnează seria “Doamna Astronaut” și mulți alții.

“Pregătim 100 de ore intense de târg online de carte cu evenimente și lansări mult așteptate de public. Prezența atâtor nume importante din piața de carte și numărul de participanți la evenimente ne vor confirma cu siguranță ceea ce am observat pe parcursul anului 2020, și anume că pandemia a apropiat publicul român de lectură”, a mai precizat Laura Țeposu.

 În plus, LibFest va reuni un număr mare de autori de carte pentru copii, o categorie aflată în creștere constantă în ultimii ani. Astfel, printre numele confirmate ca participante la evenimentele și dialogurile virtuale se numără Alec Blenche, Alex și Cristina Donovici, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alexandra Lopotaru, Simona Antonescu, Cristina Andone și mulți alții. De asemenea, categoria de Dezvoltare Personală va avea aportul unor autori cunoscuți. Otilia Mantelers va avea un dialog inedit cu președintele Organizației Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, iar Gáspár György va purta o discuție cu Petronela Rotar.

 Programul complet al LibFest, precum și evenimentele – lansări și dialoguri – vor fi disponibile, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro și pe pagina de Facebook a Libris.ro.

Leave a Reply