Asociația Sothis oferă o șansă la viață

„Speranța are nevoie de un gând pentru a deveni decizie, iar decizia se transformă în faptă prin primul pas și credința în bunul parcurs”. Cu această dorință în minte, trei tineri curajoși, Radu, Răzvan și Armando au pornit pe jos, în cadrul caravanei Asociației Sothis, din comuna 1 Decembrie, Ilfov, către Vama Veche.

Scopul Caravanei este de a strânge fonduri care să permită dotarea secției de pediatrie a Spitalului Orășenesc Urlați cu un echipament AccuVein.

Echipamentul evidențiază vascularizația sanguină în procedurile medicale, care presupun puncții venoase sau care necesită localizarea venelor superficiale la copii mici și sugari. Astfel tratamentul medicamentos intravenos se face mult mai ușor și netraumatizant. Asociația nonprofit Sothis desfășoară un program multianual de strângere de fonduri în vederea dotării cu echipamente medicale a spitalelor care au nevoie de sprijin.

În cadrul proiectului „Șansa Medicală” s-a reușit dotarea secție de neonatoligie a Spitalului C.F.2 București cu doua monitoare de funcții vitale și s-a oferit sprijin secției de arși a Spitalului Județean din Brașov.

Proiectul caritabil, care se bazează pe donații, are în spate oameni dedicați și solidari, care își doresc să contribuie la calitatea vieții și a serviciilor medicale. De la început, Asociația și-a luat angajamentul da a fi un partener implicat direct și activ în buna funcționare a domeniului medical.

„Mergem și găsim o nevoie în spitale și o validăm împreună cu medicii. Noi căutam o rezolvare pe termen lung, de aceea ne-am orientat atenția pe investiția și dotarea cu echipamente medicale. Vrem să putem ajuta cât mai mulți oameni”, a declarat Emanuel Duica, membru al Asociației Sothis.

Pentru donații puteți accesa aici

Leave a Reply