Momentul dulce al zilei, cu Lino Lada

Deși este sezonul fructelor de tot felul, fiecare dintre noi mai poftește la puțină ciocolată. Dar cum să împaci supravegherea siluetei cu pasiunea pentru ciocolată? Cu un desert sănătos, care are în componență un strop de Lino Lada.
 
Un mod de viață sănătos nu înseamnă că trebuie să renunțăm la dulciuri, care ar fi sursa „câștigurilor” în greutate. Însă, există dulciuri și dulciuri. Unele dintre ele, conțin și ingrediente cu adevărat sănătoase, bogate în vitamine și minerale, care asigură organismului nutrienți.

Evident, trebuie avute în vedere cantitățile consumate și frecvența cu care sunt consumate, fie că e vorba de copii sau adulți. Altfel spus, pentru că este imposibil ca cineva să nu mănânce deloc deserturi, este important să le aleagă pe cele nu doar gustoase ci și cât mai sănătoase.

Lino Lada se încadrează perfect în această din urmă categorie. Este o gamă de deserturi obținute din cele mai bune ingrediente, chiar dintre cele esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, o adevărată sursă de energie. Practic este vorba de creme tartinabile care pot fi servite fie pe felii de pâine, fie ca umplutură pentru clătite, fie pur și simplu cu lingura, direct din borcan.

Lino Lada Cocos, de exemplu, conțtine lapte bogat în calciu, alune de pădure de cea mai bună calitate și nucă de cocos, având și avantajul că nu conține gluten.

Lino Lada Duo, este un produs delicios din ingrediente naturale: alune atent selecționate și prăjite fin, care sunt o sursă excelentă de minerale și vitamine, lapte bogat în calciu și cacao plină de antioxidanți.

Iată rețeta pe care v-o propunem: 

Într-un castron încăpător puneți două căni de făină de orez, o ceașcă de zahăr și o linguriță de praf de copt. Turnați apă puțin câte puțin, amestecând continuu, până când compoziția capătă consistența unui aluat obișnuit, lipicios.  Puteți folosi colorant alimentar, dacă  vă doriți ceva mai special.

Lăsați compoziția să se odihnească o jumătate de oră, apoi acoperiți castronul și puneți-l la cuptorul cu microunde timp de 10 – 15 minute.

Scoateți aluatul, presărați amidon pe blatul de lucu și frământați-l pâna veți obține o textură netedă și nelipicioasă.

La final, tăiați bucăți din aluat și formați bile, care pot fi umplute cu  câte o linguriță de Lino Lada Cocos sau Lino Lada Duo și închideți bila la loc. Opțional se pot pudra cu pulbere de matcha.
Credit foto: allrecipes

Leave a Reply