Salvați Copiii cu sprijinul Libris a sărit în ajutorul Maternității din Medgidia

Fondurile donate de clienții Libris, unul dintre partenerii constanți ai organizației Salvați Copiii, au permis dotarea în regim de urgență cu un incubator Giraffe a maternității Spitalului Municipal Medgidia. Spitalul a devenit unitate pentru femeile însărcinate pozitive la testele Covid-19, din județele Constanța și Tulcea.

Incubatorul Giraffe, în valoare de peste 20.000 euro, cu care a fost dotată maternitatea, asigură un microclimat neonatal optim pentru nou-născuții prematuri.

 „În contextul actual, se întâmplă ca o pacientă însărcinată să afle chiar înainte de naștere că este COVID-19 pozitivă și multe dintre lucrurile plănuite nu se vor mai întâmpla așa cum se aștepta. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Pentru medici este important să aibă echipamentele performante pentru a putea separa copiii suspecți și pentru a le oferi tratamentul de care au nevoie imediat”, a afirmat  dr. Magdalena Oprea, Șef Secție Neonatologie, maternitatea Spitalului Municipal Medgidia.

La rândul ei, Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii a spus că „medicii, mamele și nou-născuții au nevoie de aparatură medicală de ultimă generație, pentru ca nașterea și apoi îngrijirea nou-născuților să fie la standarde medicale înalte”.

Iar Laura Țeposu, CEO Libris, crede că susținerea sistemului medical de companii sau oameni simpli este „mai importantă ca oricând. Sumele donate de Libris și cititorii săi către spitalele din România au ajuns la peste 530.000 euro. (…)  Rămânem alături de Salvați Copiii în demersul lor de dotare cu echipamente a spitalelor și maternităților din România, pentru combaterea mortalității infantile”.

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și perfomantă, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Leave a Reply