TRANSMAX®, parte a strategiei de sustenabilitate PATH360 a Castrol

Fidelă politicii sale de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, parte a strategiei de sustenabilitate Path360, Castrol și-a extins portofoliul cu TRANSMAX, o gamă de lichide pentru transmisii și punți extrem de avansate.

Produsele au fost verificate privind neutralitatea emisiilor de CO2, în conformitate cu specificația PAS 2060, recunoscută la nivel internațional.

„Transmisia este una dintre cele mai importante componente ale oricărui vehicul și una dintre cele mai scumpe unități de reparat sau înlocuit, astfel încât protejarea sa este absolut critică”, a afirmat Paul Beasley, Global Technology Driveline & EV Fluid Manager la Castrol.

Anual, un autoturism standard înregistrează o medie de 18.000 de opriri-porniri și 88.000 de schimbări ale treptelor de viteză, ceea ce solicită foarte mult transmisia. În cazul în care lichidul de transmisie s-a uzat, pot surveni rigiditatea cutiei de viteze sau deteriorarea componentelor. Utilizarea unui ulei corespunzător și schimbarea acestuia la timpul potrivit sunt soluțiile cheie în prevenirea problemelor de transmisie.

Transmax Smooth Drive Technology™ conține molecule active de control, care își ajustează automat nivelul de frecare în funcție de presiune și viteză. Acest lucru poate ajuta la prelungirea duratei de viață a transmisiei și asigură o mai bună schimbare a treptelor de viteză.

Tehnologia inovatoare Smooth Drive poate justifica faptul că doi din fiecare trei producători auto importanți aleg lichidele de transmisie Castrol pentru prima umplere.

Pentru transmisiile automate, produsele Transmax ATF, DUAL și CVT asigură o funcționare de 2 ori mai lină a cutiei de viteze, în timp ce transmisiile manuale care utilizează produsele Transmax Manual beneficiază de o schimbare de 5 ori mai ușoară a treptelor de viteză la temperaturi scăzute.

Produsele Transmax AXLE LONG LIFE, dezvoltate pentru vehicule mai grele cu transmisii mai complexe și diferențiale, creează un film de protecție care este de 5 ori mai puternic, care reduce probabilitatea de gestionare a problemelor neașteptate sau de reparații costisitoare.

În 2014, Castrol a devenit prima companie din lume care a oferit un lubrifiant certificat PAS2060 privind neutralitatea emisiilor de CO2, gama PROFESSIONAL®. De atunci, compania a continuat să-și extindă oferta de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, pentru autoturisme și vehicule comerciale, timp în care a compensat 3,3 milioane de tone de CO2e. În 2021, compania se așteaptă să compenseze 1,7 milioane de tone de CO2e.

Castrol face parte din BP Group și servește clienți și consumatori din sectoarele auto, maritim, industrial și energetic.

Leave a Reply