Ziua Recoltei sărbătorită în Campusul Agronomie-Herăstrău

Facultatea de Horticultură din București și Academia de Științe Agricole și Silvice reunesc, la sfârșitul acestei săptămâni, cu prilejul Zilei Recoltei, producători, institute și stațiuni cu profil horticol din România. Pot fi degustate numeroase soiuri și hibrizi românești, precum și soiuri recent introduse din străinătate: mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate și hibrizi.b

Nu vor lipsi speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din București și la SCDCPN Dăbuleni.

Vă puteți delecta cu sucuri naturale, înghețată artizanală și numeroase alte produse inedite, alături de must și unicul vin universitar din România, obținut la SCDVV Pietroasa.

Cei peste 50 de producători prezenți la Toamna Horticolă Bucureșteană expun și comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiționale, must și vin.

Marcată încă din antichitate prin celebrarea roadelor pământului și a zeițelor Demetra, la greci, și Ceres, la romani, Ziua Recoltei a fost continuată și în tradiția populară românească. 

2021 a fost declarat de către ONU și FAO, Anul Internațional al Fructelor și Legumelor.

 

Sunteți așteptați până duminică, 3 octombrie, în Campusul Agronomie – Herăstrău, din Bd. Mărăști, Nr. 59, în deplină siguranță și cu respectarea reglementărilor în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid19.

Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din București (USAMV) este o instituție de învățământ superior și de cercetare acreditată, pol de excelență al învățământului universitar de specialitate, transformată constant și consistent pe parcursul celor 168 de ani de existentă. USAMV are peste 11.000 de studenți, fiind definită ca “o universitate pentru viaţă şi agricultură, prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate” (“Agriculture for Life, Life for Agriculture”). USAMV are în vedere patru direcţii strategice de dezvoltare în contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri. 

Leave a Reply