Condimente “călduroase” pentru zile friguroase

Unii dintre noi se plâng vara, din cauza caniculei, alții sunt nemulțumiti de venirea iernii, cu frigul și umezeala implicite. Dar pe lângă remediile cele mai uzitate, putem apela și la condimente, care pot spori senzația de căldură sau răcoare. 

 

În așteptarea iernii, care este cam la o milă distanță, adică nici douăzeci de zile, din punct de vedere calendaristic, după ce am pregătit ținutele călduroase și am terminat de umplut rafurile sau cămara cu alimente sățioase, mai putem face ceva isteț. Putem afla cum să ne folosim de ingrediente și condimente pentru a spori senzația plăcută, de căldură. 


Evident, știm că o supă sau o băutură caldă ne încălzește, dar dacă adăugăm puțină scorțișoară, protejăm organismul de efectele stresului oxidativ. Având un parfum plăcut, pudra de scorțișoară este ideală pentru a da un plus de aromă prăjiturilor, budincilor, orezului sau grișului cu lapte, plăcintelor cu mere sau dovleac. În plus, stimulează digestia, metabolismul și buna funcționare a sistemului nervos și este un bun afrodisiac.

Turmericul, un condiment nelipsit în curry, ce câștigă tot mai mult teren și în gastronomia europeană, este un excelent antiinflamator și sporește imunitatea.

Despre piper, boia de ardei dulce, iute sau chiar afumată tind să cred că știm deja că aduc nu doar un plus de savoare preparatelor noastre, dar ajută digestia, stimulează metabolismul și induc senzația de caldură. 
Vegeta, gama preferată de români când vorbim despre  adaosuri pentru mâncare, aduce în această toamnă noi produse din gama VEGETA Natur, de condimente, în doze practice și elegante, din sticlă. Și nu orice condimente, ci dintre cele mai intens folosite în bucătărie: VEGETA Natur Piper negru măcinat; VEGETA Natur Oregano măcinat;  VEGETA Natur Turmeric măcinat; VEGETA Natur Usturoi măcinat; VEGETA Natur Chili macinat. 
Și chiar dacă nu tot în doză de sticlă, din gamă nu putea să lipsească mult iubita și folosita VEGETA Natur Scorțișoară. Numai bună de presărat pe gulerul de spumă al unui cappuccino sau de pus în biscuii pe care îi vom prepara și savura lângă o ceașcă de ceai. Sau la turta dulce, pentru Crăciun. 

Eu folosesc frecvent VEGETA Natur Boia de Ardei iute și VEGETA Natur Piper negru măcinat în majoritatea mâncărurilor iar pentru tot ceea ce pregatesc în air fyer, mă bazez pe VEGETA Natur Boia de ardei dulce sau VEGETA Natur Boia afumată dulce.

Și dacă tot vorbim despre beneficiile ingredientelor alimentare, știați că ingredientul de bază al borșului sunt tărâțele de grâu, care conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați?

Adăugați la ciorbă orice preferați, clasicul VEGETA Borș Original, VEGETA Borș cu Legume, VEGETA Borș cu Verdețuri sau catifelatul Vegeta Borș cu Smântână și pune oala pe foc pentru o delicioasă ciorbă. Orice sortiment de borș vei alege, garantat alegi calitatea desăvârșită a legumelor uscate natural, tărâțele din cel mai bun grâu și leușteanul cel mai aromat.

Și poate iarna nu va trece mai ușor, dar va fi cu siguranță mai plăcut! 

Sursa foto: Mega image

 

 

Leave a Reply