Care este floarea potrivită fiecărei zodii

Dacă vă place grădinăritul, sau doar adorați florile și poate astrologia, atunci este util să aflați care este floarea preferată a fiecăruia, în funcție de zodia căreia îi aparține. 

Astrologia, care conform dovezilor istorice datează de mai multe mii de ani, este considerată de unii drept o pseudoștiință iar de alții drept o știință exactă, care studiază matematic mișcarea corpurilor cerești și influența lor asupra personalității sau relațiilor umane.

Dicționarul explicativ al limbii române definește astrologia ca fiind „arta de a descifra şi de a prezice destinele pe baza studierii poziţiei şi mişcării aştrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cereşti”.

Botanica astrologică folosește plante sau semințe în scopuri medicinale, pe baza pozițiilor planetelor și a altor corpuri cerești. Fiecare semn zodiacal este asociat cu mai multe flori, dar fiecare are și o floare primară care reprezintă energia sa. Aceste flori astrologice înfățișează trăsăturile, mentalitatea, plăcerile și antipatiile fiecărei persoane.

Specialiștii de la FamousRoses oferă posibilitatea de a alege dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri, de la cei cățărători și parfumați până la cei de dulceață. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, de la cei mai mari creatori. Totodată, cei de la FamousRoses dezvăluie ce floare se potrivește fiecărui semn zodiacal și ce flori ar trebui să dăruiți celor dragi în funcție de semnul lor astrologic.

Caprifoi – Zodia Berbec

Atributele de efort ale Berbecului corespund florii aromate de caprifoi. Alte plante asociate acestei zodii sunt: menta, ciulinii, hameiul, mușcatele.

Crin – Zodia Taur

Considerate a fi senzuale, pline de compasiune și iubitoare, persoanele născute în această zodie au tendința de a gravita către glamour, lux și frumusețe. Crinul este floarea perfectă pentru nativii din Taur. Potrivite mai sunt: florile de mac, margarete, primule, violete, nalbe, liliac.

Lavanda – Zodia Gemeni

Încărcată cu parfum uluitor, lavanda este floarea tipică pentru Gemeni. Parfumul caracteristic poate atrage atenția oamenilor de la distanță iar nativii sunt oameni sociabili, iubitori de distracție, personalități energice care captează atenția. Alte plante asociate Gemenilor sunt: lăcrămioarele, narcisele, feriga, cactușii, azaleea, crizantema.

Trandafirul alb – Zodia Rac

Simbolizând puritatea, inocența, liniștea, imaginația, pozitivitatea și emoția trandafirul alb este floarea astrologică a Racului. Alte plante asociate zodiei sunt: mușcatele albe, crinii albi, nuferii de apă, lotusul, verbina, magnoliile.

Floarea soarelui – Zodia Leu

Floarea astrologică a nativilor din Leu, care sunt iubitori, înțelegători, dar și aventuroși, cu inima caldă și capacitatea de a pune tuturor zâmbetul pe buze. este floarea soarelui. Acestei zodii îi mai sunt asociate: gălbenelele, rozmarinul, dalia sau rostopasca.

Crizantema –Zodiei Fecioarei

Perfecționiști și orientați spre detalii, reprezentanții acestei zodii sunt probabil fascinați de atracția sofisticată a Crizantemei. Denumite și crizante, aceste flori înfloresc în toamnă și rămân puternice și în timpul iernilor reci. Alte plante asociate zodiei sunt: ranuncul, asterii, narcisele, florile de cireș, eucaliptul.

Trandafirul – Zodia Balanță

A fi imparțial, calm și echilibrat este obiectivul de viață  al celor din Balanță. Acesta este motivul pentru care trandafirul clasic este floarea lor astrologică. Asociate Balanței sunt și hortensiile, menta, margaretele, gardenia, gladiolele, freziile.

Plantele cu flori roșii – Zodia Scorpion

Scorpionul este misterios, profund emoțional, protector, dar liniștit și puternic. Plantele cu flori roșii precum mușcatele roșii și trandafirii roșii sunt asociate zodiei. asociate zodiei sunt și anemonele, gardenia, caprifoiul sau rhododendron.

Garoafa – Zodia Săgetător

Cei din Săgetător sunt veseli, fericiți, puternici și încrezători, la fel ca și garoafa, care este reprezentarea perfectă a iubirii dintre două persoane, și este supranumită „floarea zeilor”. Alte plante asociate zodiei Săgetător sunt: păpădia, murele, ciulinii, bujorii, salvia, șofranul.

Panseluța – Zodia Capricorn

Capricornii sunt legendari pentru că se îmbunătățesc pe măsură ce îmbătrânesc iar floarea lor astrologică este panseluța. Nativii zodiei sunt tenace, hotărâte și iubesc să își arate rezultatele muncii grele, la fel ca panseluțele supraviețuitoare, care pot supraviețui înghețurilor ușoare și stratului de zăpadă. Iedera, camelia sau iasomie sunt alte plante care asociate zodiei.

Orhidee – Zodia Vărsător

Manifestând grație, delicatețe și totuși puternică, orhideea este floarea astrologică a Vărsătorului. Nativii zodiei gândesc înainte, dar preferă să traverseze căile mai puțin parcurse. În mod similar, orhideele robuste, dar cu aspect delicat, se disting și sunt în acord cu mediul înconjurător. Asociate zodiei mai sunt: gladiola, pasărea paradisului, aloe, yucca.

Nufăr – Zodia Pești

Nu este deloc surprinzător faptul că nufărul, emblema frumuseții și purității, este floarea astrologică a Peștilor, cunoscuți ca fiind foarte artistici, visători și sensibili.

Alte plante asociate zodiei sunt: mușchii, rubarba, orhideele, macii, clematita, liliacul.

Surse foto – arhiva personală; FamousRoses.eu & Pixabay.com

Leave a Reply