Editura Librex lansează cartea Primul minut, ghid de comunicare la locul de muncă

Editura Librex continuă seria lansărilor din categoria de dezvoltare personală cu cartea ,,Primul minut“, de Chris Fenning. Această carte premiată este un ghid pas cu pas care ne învață ce înseamnă o comunicare clară și concisă în conversațiile de zi cu zi, în special în mediul de lucru.

Abilitățile de comunicare au un impact profund asupra succesului individual, dar și al echipelor, proiectelor și rezultatelor, dacă sunt realizate corect. Cu toate acestea, numeroși oameni întâmpină dificultăți atunci când vine vorba de comunicarea la job.Aptitudinile de comunicare slabe sunt unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu sunt promovați sau angajațiAcest lucru este valabil mai ales pentru cei care candidează pentruposturi de conducere.

Comunicarea ar trebui fie clară, concisă și ajungă repede la subiect. Problema este nu întotdeauna știmcum facem asta. Ce înseamnă fii concis? Cum poate fi rezumată o temă complexă în doar câteva rânduri? Această carte explică punctual cum începem o comunicare eficientă, în diferite contexte. Printre acestea se numără conversațiile și e-mailurile cu echipele, colegii și managerii, respectiv peste 80% din comunicarea de la locul de muncă.  

Chris Fenning, autor și trainer, este recunoscut pentru stilul său de a transforma cuvintele în opere de artă și de a transmite emoții, indiferent de subiectul abordat, iar prin intermediul acestei cărți, ne transmite o serie de tehnici care se bazează pe următoarele trei principii:

1. Trebuie ne pregătim receptorul pentru a primi mesajul înainte de a-l transmite.

2. Oamenii sunt ocupați, așa trebuie ajungem rapid la subiect.

3. Cele mai eficiente conversații de lucru se concentrează pe acțiuni și soluții, nu pe probleme.

La locul de muncă, comunicăm cu zeci și uneori sute de persoane în fiecare zi. Fiecare conversație se referă la o sarcină sau un subiect diferit și toate au obiective și rezultate diferite. De fiecare dată când începem o conversație, știm despre ce urmează vorbim și de ce este important acest subiect. Cu toate acestea, oamenii cu care vorbim nu știu întotdeauna aceste lucruri. Atunci când începem comunicăm, creierul celor cărora ne adresăm trebuie lucreze pentru a înțelege contextul cuvintelor. Încearcă să-și dea seama de ce le vorbim și cetrebuie facă cu informațiile. Dacă aceste lucruri nu sunt clare încă din primele propoziții, mintea lor îșicreează propria versiune a faptelor. Acest lucru duce la multe probleme, de la pierdere de timp la presupuneriincorecte și greșeli mari.

Un studiu realizat de Siemens Enterprise Communications a constatat o întreprindere cu o sută de angajațipetrece în medie șaptesprezece ore pe săptămână pentru a clarifica comunicările. Asta înseamnă 884 de ore pe an care ar putea fi petrecute oferind valoare clienților, în loc se repete informațiile pentru a fi clar sunt înțelese. Pentru a evita această repetiție, fiecare conversație ar trebui înceapă clar și concis. Acest lucru estevalabil indiferent dacă vorbiți despre hârtia de imprimantă sau despre lansarea unei campanii publicitare învaloare de un milion de dolari.

Fiecare conversație poate fi pregătită pentru succes dacă intenția, contextul și mesajul sunt clare. Chiar și celemai complexe subiecte pot fi începute simplu și clar, dacă sunt rezumate folosind structura potrivită. De asemenea, prin aplicarea tehnicilor din această carte, este posibil realizați toate acestea în mai puțin de un minut.

Concentrându-ne asupra primului minut, putem pregăti fiecare conversație de lucru pentru succes. Tehnicile din această carte ne arată cum oferim informațiile de care receptorul nostru chiar are nevoie. Primul minut nu înseamnă încercam condensăm toate informațiile în șaizeci de secunde. Este vorba despre a face intențiaclară, de a vorbi pe rând despre fiecare subiect și de a ne concentra asupra soluțiilor în loc insistam asupra probemelor.

De ce este important primul minut?

Petrecem mult timp la locul de muncă, uneori peste opt ore în fiecare zi lucrătoare. Peste 50% din acest timpeste petrecut comunicând fie verbal, fie în scris. Comunicarea este listată ca o abilitate de top pentru aproapetoate companiile, iar felul în care comunicăm la locul de muncă influențează modul în care suntem percepuți. Poate avea impact asupra oportunităților pe care le obținem sau nu, iar consecințele pot fi semnificative.

Cartea se adresează tuturor celor care își doresc dezvolte abilitățile esențiale de comunicare clară și concisă înmuncă, indiferent dacă țintesc poziții de conducere superioare, se află la mijlocul carierei sau sunt proaspătabsolvenți.  

CarteaPrimul minut“este rezultatul a mai mult de 20.000 de conversații atât în domeniul afacerilor, cât și îndomeniul tehnic. Chris Fenning a pregătit persoane și echipe din întreaga lume cu ajutorul acestor tehnici. A lucrat cu o mulțime de organizații, de la start-up-uri până la companii Fortune 50 și FTSE 100. Toate acestemetode au funcționat pentru toți pentru a avea o comunicare mai clară și mai concisă este mai ușor decât ne-am aștepta și totul începe cu primul minut.

CarteaPrimul minut“, de Chris Fenning este disponibilă pe site-ul librex.ro, în magazine online și înlibrăriile din toată țara.  

De 12 ani ai liber la citit pe librex.ro!

Leave a Reply