Alungă astenia de primăvară cu mebeVIT® B-Complex!

Fiecare anotimp ale inconvenientele sale. Unii sunt mai sensibili la feig, alții sunt afectați de căldura excesivă iar anotimpurile intermediare debutează cu astenii. Dacă înțelegem mecanismele și ce anume ne poate ajuta în combaterea simptomelor, ne putem face viața mai plăcută. 

Cu rezervele de vitamine și minerale epuizate, copleșiți de stres, de responsabilitați, intrăm în anotimpul renașterii, primăvara. Dar, în mod paradoxal, când natura se trezește la viață, noi ne confruntăcu oboseală, apatie, insomnie și anxietate, dureri de cap și un nivel scăzut de energie pe parcursul întregii zile. Această instabilitate este provocată de lumina în exces care influențează producția de melatonină, care mai poartă și denumirea de „hormonul somnului”, și de alterarea ritmului circadian. Tot acest complex de simptome descrie o stare cunoscută și neplăcută: astenia de primăvară.

Desigur, o alimentație bazată pe legume, fructe și verdețuri, din care organismul să-și ia necesarul de vitamine de care acum are mare nevoie, este binevenită. Dar nu și suficientă, pentru căvitaminele conținute de acestea sunt în cantități mult prea mici pentru a putea reface rapid rezerva. Oircum, este imposibil săconsumăm atât de multe încât să atingem dozele zilnice recomandate. Care este soluția? Evident că administrarea de vitamine în forme active biologic, adică gata să fie utilizate de organism.

Care sunt primele ajutoare pe lista nevoilor noastre în aceastăperioadă? Cu toții știm că este important complexul de vitamine B, dar nu știm exact ce beneficii aduce fiecare dintre acestea.

Vitamina B12, vitamina B2, vitamina B6 și niacina contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la metabolismul energetic normal și la reducerea oboselii și extenuării.
Vitamina B12 și acidul folic au rol în menținerea sănătății psihice și la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Vitamina B2 ajută la formarea normală a globulelor roșii, la metabolismul normal al fierului, la menținerea vederii normale, la menținerea sănătății pielii și a membranelor mucoase și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Vitamina B6 este esențială în menținerea sănătății psihice, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la formarea normală a globulelor roșii.
Vitamina B1 participă la funcționarea normală a sistemului nervos, la metabolismul energetic normal, la menținerea sănătății psihice și la funcționarea normală a inimii.
Acidul pantotenic contribuie la performanța mentală normală, la sinteza normală și la metabolizarea hormonilor steroizi, a vitaminei D și a unor neurotransmițători, la metabolismul energetic normal și la reducerea oboselii și extenuării.
Acidul folic susține sinteza normală a aminoacizilor, buna funcționare a hematopoiezei și la reducerea oboselii și extenuării.  
Niacina menține sănătatea psihică, ale membranelor mucoase și a pielii. 

Tot acest complex de vitamine se regăste în mebeVIT® B-Complex, pentru a oferi organismului absolut toate beneficiile mai sus enumerate. Un singur comprimat mebeVIT® B-Complex pe zi este util pentru funcționarea normală a sistemului nervos, reducerea oboselii, menținerea sănătății psihice și funcționarea normală a sistemului imunitar. Iar urarea „O primăvară frumoasă!” va avea sens acum cu mebeVIT® B-Complex

Leave a Reply