Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub simbolul bujorului, declarat oficial drept Floare Națională a României

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București  (USAMV București) vă invită la o experiență senzorială unică, oferită în cadrul Zilelor Horticulturii Bucureștene, în campusul din București, în perioada 47 mai 2023. Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub simbolul bujorului, declarat oficial drept Floare Națională a României prin Legea 285/22.10.2022, la inițiativa Facultății de Horticultură din București.

 

În perioada 4-7 mai 2023, evenimentul Zilele Horticulturii Bucureștene propune reconectarea cu natura în cadrul celui mai frumos eveniment al primăverii,  prin instalații senzoriale realizate de către studenții programelor de studii Horticultură și Peisagistică. Evenimentul este organizat anual de Facultatea de Horticultură, în campusul Agronomie-Herăstrău, al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Bd. Mărăști, nr.59.

 

Vizitatorii sunt așteptați cu cele mai proaspete bunătăți de primăvară, iar de la cei peste 80 de expozanți vor putea cumpărapomi și arbuști fructiferispecii pomicole noi – banana nordului – asimina, kiwi, curmali dobrogeni, smochini etcflori, plante ornamentale, semințe, răsaduri de legume și floriunelte, utilaje, accesorii pentru horticultură, produse agricole tradiționale și produse de artizanat.

Pe lângă acestea, pasionații din domeniu pot participa laconferințe pe teme actuale din horticultură și peisagisticademonstrații în livada Facultății de Horticultură;demonstrații de design floralateliere creative pentru toate vârsteleateliere care îți prezintă soluțiile de reciclare și de compostare a deșeurilor alimentare și vegetale. Organizatorii își propun să inspire vizitatorii să trăiască o viață mai prietenoasă cu mediul înconjurător, ecologică și sănătoasă, prin soluțiile de reciclare și de compostare a deșeurilor alimentare și vegetale și prin prezentarea celor mai bune soluții și produse horticole pentru casă și grădină.

Începând de joi, 4 mai, sunteți așteptați în această călătorie extraordinară în lumea horticulturii în Bd. Mărăști, nr.59, București, Sector 1, între orele 10:00-18:00. Consultați aici  Programul Zilele Horticulturii Bucureștene 2023.

Leave a Reply