Raniseptol® SOS – acum cu și mai mult pantenol!

Arsurile sunt leziuni ale pielii sau țesutului cauzate, în principal de căldură, dar și de radiații sau contactul cu substanțe chimice. Cele mai frecvente arsuri sunt cele termice, fie că este vorba de accidente casnice (cu lichide fierbinți, cu flacără sau arsuri de contact cu substanțe solide fierbinți) sau, în sezonul cald, de cele solare.

Din păcate, persistă o mulțime de mituri cu privire la măsurile de prim ajutor în caz de arsură. De exemplu, aplicarea unor creme grase sau a unor produse alimentare, cum este untul sau uleiul, nu face decât să păstreze căldura în piele, existând riscul real de propagare a căldurii în profunzime, la țesuturi. De asemenea, pe arsuri nu se va aplica albuș de ou sau miere de albine, pentru că și acestea formează o peliculă, iar sub ea bacteriile „lucrează” la dezvoltarea infecțiilor. La fel, în cazul arsurilor solare, aplicarea de iaurt ori sare este o practicărudimentară care poate complica evoluția ulterioară a leziunilor.

Abordarea corectă a arsurilor este răcirea zonei afectate sub jet de apă rece (în arsurile de contact) sau cu ajutorul compreselor cu apă rece (NU gheață!) în cazul arsurilor solare. Ulterior puteți încerca aplicarea Raniseptol® ARSURI spumă (cu 10% pantenol) sau noul Raniseptol® ARSURI S.O.S. spumă 20% Panthenol, aceasta fiind cea mai mare cantitate de pantenol conținută de un produs aflat pe piață. Raniseptol® ARSURI S.O.S. spumă 20% Panthenol este eficient în tratamentul tuturor tipurilor de arsuri, fie că sunt casnice ori solare.

Pantenolul este absorbit rapid în straturile superioare ale pielii, fiind transformat în acid pantotenic (vitamina B5) care activeazămetabolismul în celulele epidermei, țesutul subcutanat și membranele mucoase, accelerează formarea de noi celule în locul celor deteriorate și stimulează producția de colagen, astfel ajută la regenerarea epidermei.

Și pentru că tocmai a debutat sezonul estival, în care existătendința expunerii excesive și necontrolate la soare, specialiștii atrag din nou atenția asupra pericolului pe care îl reprezintăarsurile solare, care în timp pot avea efecte nedorite. Tocmai de aceea, este bine să aveți la îndemână Raniseptol® ARSURI spumă care îngrijește, calmează, hidratează și emoliază pielea roșie și iritată.

Publicitate – 

 

Leave a Reply