Salate cu ton, ca să faci un shopping de bon ton!

A trecut perioada de răsfăț și dezmăț culinar acceptabile la tranziția între ani, am depășit cu bine și Blue Monday, când se presupune că este vârful monotoniei și lipsei de interes și am ajuns în sezonul reducerilor de iarnă. Adică zilele acelea pline de frenezie în care scotocim prin rafturi sau site-uri după chilipirul acela incredibil. Și ce bine ar fi să avem o măsură mai mică, o talie mai subțire. 

 

Este frig, soarele nu strălucește în fiecare zi și sincer, nu ne prea arde de salate. Dar în salate, adică legume, cereale și leguminoase se găsesc aproape toți nutrienții de care organismul are nevoie, cu un aport caloric redus. 
 În plus, ele conțin și fibre, iar fibrele sunt esențiale pentru obținerea senzației de sațietate dar și pentru un tranzit intestinal normal. Întrucât pe lângă legume, este nevoie și de proteine de calitate, vă propun să adăugați ton în salatele voastre și veți obține un gust mai bogat, vor fi mai sățioase și prin urmare mai potrivite cu vremea rece.  
De aceea am ales trei salate delicioase cu ton, echilibrate și hrănitoare. Se pregătesc ușor, iar cu banii economisiți putem cumpăra geanta aceea, știți voi!

 

Salată de ton cu avocado

Ingrediente: o conservă EVA Ton întreg în suc propriu (scursă), un avocado tăiat cubulețe, 5-6 roșii cherry tăiate în jumătate, câteva frunze de salată Iceberg, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

Mod de preparare: se așază  frunzele de salată într-un bol mare, se adaugă tonul, avocado și roșiile cherry. Se stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper după gust.

Salată de ton cu năut

Ingrediente: o conservă EVA Ton întreg în ulei de măsline, 150 g de năut fiert, un castravete proaspăt tăiat cubulețe, pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper.

Mod de preparare: se amestecă tonul cu năutul și castraveții într-un bol mare, se asezonează cu sare și piper după gust și se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin.

Salată de ton cu quinoa

Ingrediente: o conservă EVA Ton întreg în ulei vegetal (scursă), 150 g quinoa fiartă, câteva buchete de broccoli fiert, 3-4 roșii uscate (tocate), 100 g de brânză feta (sfărâmată), ulei de măsline și oțet balsamic.

Mod de preparare: într-un bol se amestecă tonul, quinoa, broccoli, roșiile uscate și brânza feta. Se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic și se amestecă astfel încât toate ingredientele să fie scăldate în dressing.

Mai sunt câteva săptămâni de reduceri și maxim două luni de iarnă. Spor! 

Leave a Reply