Peste 800 de participanți sunt așteptați la linia de start a Crosului USAMV București

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București invită bucureștenii într-o aventură a alergării în natură la cea de-a treia ediție a Crosului USAMV București 2024, care va avea loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Campusul Universitar Agronomie-Herăstrău situat pe B-dul Mărăști, 59.  Iubitorii de sport şi natură să pot bucura de cinci categorii de concurs: Copii 1K; Elevi 5K; Studenți USAMV 5K; Open 5K; Open 10K.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, cu suținerea Primăriei Municipiului București și organizat sub egida Federației Române de Atletismavând-o ca ambasador pe campioana olimpică, mondială şi europeană la atletism – Gabriela Szabó. Competiția sportivă este certificată la nivel internațional de către AIMS/World Athletics, iar în cadrul acestei ediţii Agenţia Naţională AntiDoping va decerna premiul pentru campania “Un Sport Curat” celor trei mari campioni ai României: Cristina Vărzaru, Mihai Leu, Otilia Bădescu.

Crosul desfășurat în cel mai verde campus universitar oferă participanților oportunitatea de a descoperi biodiversitatea unui parc dendrologic unic în București, un loc recunoscut pentru deschiderea față de iubitorii de natură, de viață sănătoasă și mișcare, sub deviza “Sport, natură, aventură!”.

Competiția sportivă universitară este organizată de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București,  o instituție de învățământ superior cu o istorie de 170 de ani, dedicată formării și cercetării în domeniile agronomiei și de medicină veterinară. USAMV București are în componența sa: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii și Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.  Cele 7 facultăți oferă un total de 66 de programe de studii la nivel licență, masterat și doctorat. Cu facilități moderne de învățare, USAMV București este recunoscută atât la nivel național, cât și internațional pentru excelența sa în educație și cercetare în domeniul științelor agronomice și de medicină veterinară.

 

Leave a Reply