Veți vedea în curând că odată trecută vacanța și canicula de care ne-am plâns cu toții, vor reveni întrebările acelea cu sens profund: ce pregătim pentru cină, gustos și cu efort redus? Poate ceva care să-i placă și juniorului și să accepte să mănânce și a doua zi, la prânz?
Pentru zilele în care vor abunda legumele dar timpul va fi o resursă tot mai prețioasă, vă propun o rețetă absolut delicioasă, autentică, de borș lipovenesc. Este inspirată de VEGETA, la a cărei game de borș puteți apela pentru a obține gustul acrișor specific: Original, cu Legume, cu Smântână sau cu Verdețuri.
Ingrediente: 1,5 kg pește (crap, somn, știucă), 3,5 litri de apă, 2 cepe mari, 2 morcovi, un ardei gras, 2 roșii, o țelină mică, 2 cartofi, o legătură de leuștean și una de pătrunjel, Vegeta Borș, sare și piper după gust.
Mod de preparare: se curăță peștele și sectaie în bucăți potrivite. Într-o oală mare se pune apa la fiert, se adăugă ceapa, morcovii, ardeiul gras, roșiile și țelina, toate tăiate mărunt. Pentru un gust mai intens de legume, se poate adăuga VEGETA Legume sau VEGETA Natur Legume.)
După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii tăiați cuburi. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă bucățile de pește și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute. Se adaugă borșul și se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se potrivește gustul de sare și piper iar la final se presară leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt.
Și un pont, pentru cei care nu agreează peștele și implicit borșul care îl conține. Înainte de a se pune peștele, se pot scoate câteva porții de borș separat, în altă oală, eventual se adaugă VEGETA Natur Gust de Găină, sau poate câteva perișoare. În acest mod aveți un borș de legume gustos și hrănitor, pentru pretențioși.