Sărbătoriți Ziua Națională cu un vin românesc de tradiție!

Ziua Națională este sărbătorită de toți românii, indiferent de ce parte a granițelor României se află. Fiind cel mai important moment din istoria noastră, ne bucurăm alături de cei dragi, punând pe masă bucate tradiționale și de cele mai multe ori, un vin bun, autohton.

Sigur că din multitudinea cramelor din țară, putem alege după preferințe. Dar Beciul Domnesc este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute branduri de vin din România, partener în momentele speciale, un vin care te invită să îi descoperi povestea cu fiecare picătură, un gest de apropiere și celebrare a tradițiilor noastre.

Născut în inima Vrancei, în unicul loc din România unde se întâlnesc granițele dintre Muntenia, Ardeal și Moldova – un adevărat “triplex confinium”. Aici Sărbătoarea Românilor, 1 Decembrie capătă o semnificație aparte: suntem diferiți, dar suntem împreună. Aici terroir-ul de excepție și măiestria oamenilor și-au dat mâna pentru a vă oferi vinurile care au dus BECIUL DOMNESC în topul preferințelor românilor.

Beciul Domnesc cuprinde o varietate de sortimente de vin ce transmit parte din savoarea fiecareia dintre cele patru podgorii notorii din care ne recoltăm strugurii: Huși, Panciu, Odobești și Cotești.

Cabernet Sauvignon este un vin roșu sec cu note de coacăze și vișine, ideal pentru carne roșie și vânat. Poți alege și vinul dulce din acelasi soi, ideal pentru meniurile românești cu sosuri dulci, pentru coaste de porc glazurate cu miere…

Merlot este un vin roșu demisec, delicat și armonios, potrivit pentru preparate din carne roșie și brânzeturi. Încearcă-l alaturi de mâncarea de fasole cu ciolan afumat!

Pinot Noir este un vin roșu, demisec, cu note de vișine și cireșe, perfect pentru a fi servit alături de carne roșie sau deserturi. Savurează-l alături de o tochitură de măruntaie!

Feteasca Neagră este un vin roșu cu arome de prune uscate și mure, potrivit pentru carne roșie și preparate dulci. Daca este prea dulce Cabernetul din acest brand, alege acest vin pentru costele de porc glazurate!

Roséul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rose din România. El te învață într-o maniera subtilă şi elegantă ca vinul rose, demisec şi semi aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert.

Chardonnay este un vin sec cu note de citrice și vanilie, ideal pentru carne albă și pește. Nu așteptați Crăciunul ca să văbucurați de acest vin alături de o răcitura de curcan!

Riesling de Rhin este un vin alb, demisec, proaspăt și echilibrat, perfect pentru preparate din carne de pasăre. Recomandăm să îl gustați alături de pui cu smântână!

Feteasca Regală este un vin demisec cu note florale și fructate, recomandat pentru preparate din carne de pasăre și pește. Poți să te bucuri din plin, savurându-l și în zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului!

Sauvignon Blanc este un vin alb, demisec, cu arome de grapefruit și ardei verde, ideal pentru fripturi din carne de pasăre și preparate mediteraneene. Un vin care merge perfect cu friptura de curcan de pe masa de Crăciun!

Muscat Ottonel este un vin alb, demidulce cu note florale de tei și fructe, perfect pentru aperitive și deserturi. Încercați-l în postul Crăciunului cu o mâncare de gutui!

Tămâioasa Românească este un vin cu note de miere și flori, potrivit pentru aperitive și deserturi. Nu exista o mare sărbătoare românească fără cozonac sau tort, iar acest vin reprezintă asocierea perfectă. Redescoperiți tradițiile alături de vinul preferat, depănați amintiri dragi sufletului de român și ridicați un pahar de vin în zi de sărbătoare pentru toți ai noștri. La mulți ani, România, la mulți ani tuturor românilor!

Leave a Reply