Programul Estethic Boost, operații estetice cu recuperare rapidă

Intervențiile chirurgicale ce au drept scop îmbunătățirea aspectului fizic sau corectarea unor imperfecțiuni au devenit tot mai obișnuite și în țara noastră. Dar pentru atingerea scopului propus și menținerea stării de sănătate anterioară realizării intervenției este importantă alegerea medicului potrivit

Dr. Elena Martin aduce în România programul Esthetic Boost, creat în urma experienței sale din Statele Unite, unde a realizat peste 1000 de intervenții și stagii de perfecționare în spitale precum celebrul Mayo Clinic, Cleveland Clinic și Miami Clinic.
Membru al EBROPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery), doamna doctor a ales să se întoarcă în România, pentru a oferi pacienților săi intervenții estetice de nivel internațional. 
 
Referindu-se la cele mai frecvente operații estetice pe care le realizează românii și ce aduce programul său pe piața chirurgiei plastice din România, dr. Elena Martin a răspuns: “Am observat că, în țara noastră, cele mai frecvente operații sunt cele de mărire a sânilor și blefaroplatistia (remodelarea estetică a pleoapei). Datorită tehnicii pe care am deprins-o în SUA și a folosirii unor instrumente cum ar fi pensa Ellman, care asigură o tehnică minim-traumatică în perioadă operatorie, recuperarea postoperatorie este rapidă, cu cicatrici extrem de mici. Spre exemplu, recuperarea unei operații la sâni în urma unei intervenții realizate conform programului Esthetic Boost, va dura între 2 și 4 zile. Asta înseamnă de 7 ori mai puțin decât recuperarea într-un caz obișnuit, care se întâmplă în 2-4 săptămâni. Fac asta pentru că mă preocupă atât sănătatea fizică, cât și cea psihică a pacientului și îmi doresc ca experiența alături de mine să fie una cu rezultate extraordinare.”
Oricât de tentant ar fi să corectăm anumite defecte, există câteva reguli pe care medicul ni le recomanda cu privire la intervenții, mai ales în zona feței:
“Cu toții ne dorim rezultate grăitoare și de obicei începem cu remodelarea facială, acolo unde ridurile sunt principala problemă, apoi cearcănele și relaxarea cutanată. Totuși anumite intervenții pot face diferența, sunt minim invazive și se recomandă înaintea operațiilor estetice radicale. Dacă ar fi să aleg o ordine corectă pentru realizarea acestor intervenții, aș recomanda inițial injectarea de grăsime proprie, asta pentru că este extrem de eficientă și este și ușor asimilată, făcând parte din corpul nostru; apoi ar urma injectarea de acid hialuronic; apoi firele de lifting și în cele din urmă, la vârste ceva mai înaintate și pentru rezultate extreme timp de zeci de ani, recomand facelift”, declară dr Elena Martin.


Calitatea pielii și stilul de viață au și ele un cuvânt de spus în demersul realizării unei operații estetice, spune chirurgul plastician: “Dacă mă gândesc la dorința oamenilor de a avea o piele perfectă, tind să îmi amintesc de prelegerile celebrului dr. Zein Obagi, care spunea că pielea perfectă este doar cea de bebeluș și că singurul lucru pe care îl poate face un medic este să o trateze cu produse adecvate și prin intervenții benefice care să poată ținti realizarea acestui țel. Iar eu mă aliniez aceastei credințe.
În ceea ce privește stilul de viață, am o veste mai puțin bună pentru fumători: există intervenții care sunt mai mult decât riscante pentru ei. De exemplu abdominoplastia cu liposucție în aceeași intervenție; ridicarea de sâni și facelift-ul în cadrul aceleiași operații. Vascularizația fiind foarte scăzută în cazul unui fumător, sunt riscuri mult mai mari atunci când se ridica o cantitate mare de piele în timpul operației, iar de acolo pot apărea complicații.”


Și pentru că suntem în sezonul cald și multe dintre noi se feresc să facă intervenții vara, dr Elena Martin demitizează acest subiect: “Operatiile estetice se pot face indiferent de anotimp. Regula este însă, ca postoperator,   să se folosească cremă cu SPF 50, care se aplică din două în două ore, pentru a avea efectul scontat. Experiența dobândită la Miami, unde 90% din populația de pe stradă avea minim o intervenție estetică la activ, mi-a demonstrat faptul că anotimpul cald nu este un impediment pentru atingerea țelurilor în domeniul frumuseții” a concluzionat medicul estetician. 

Leave a Reply