Copiii digitali și accesul la tehnologie – eveniment gratuit pentru tăticii moderni

Să fii părinte în era tehnologiei este o provocare în sine. Să deții controlul a ceea ce accesează copiii când navighează pe internet, dar să aibă posibilitatea de a dezvolta abilitățile necesare să le asigure un start bun în evoluția personală și chiar cea profesională, este o sarcină greu de îndeplinit. 

 

​Copiii din zilele noastre știu să intre pe YouTube sau să folosească telefonul înainte de a învăța să-și lege șireturile la pantofi. Accesul timpuriu la aparate performante și atracția acestora, cât și numeroasele moduri în care pot fi folosite, contribuie la o dezvoltare accelerată a copilului, dar vine la pachet și cu unele efecte (lipsă de concentrare, atenție scăzută, probleme oftalmologice, întârzieri în dezvoltarea copilului etc.).
​Cum ar trebui să arate programul digital al copilului în funcție de vârsta lui? Cât de sigur este să navigheze singur pe internet și să aibă acces oricând la rețelele sociale și alte canale online? Dar și care sunt riscurile expunerii de fotografii cu copiii pe internet, vă invităm să dezbatem la următoarea ediție Modern Dad’s Challenges, pe 12 septembrie, la Hotel Internațional București. Ne vor fi alături următorii invitați: Cornelia Paraipan, Medic rezident psihiatrie pediatrică și Psihoterapeut de familie – în supervizare, Nadia Tătaru, fondatoare Itsy Bitsy FM, și Ana Maria Mitruș, blogger la meseriadeparinte.ro.
KEN Academy, program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani, este partener al evenimentului și îi încurajează pe tătici să participe la cel mai important eveniment dedicat lor.
​”Când vine vorba de relația copiilor noștri cu tehnologia, studiile arată că aceasta ar trebui să înceapă cât mai târziu, să aibă limite clare de timp și conținut și niciodată să nu primeze în fața relațiilor interumane, de a căror calitate, tot studiile arată, că depinde fericirea noastră. Tehnologia are valențe neutre și depinde în special de noi, părinții, cum vrem să o folosim în relația cu copii noștri”, consideră Cornelia Paraipan.


​Înscrierea la ediția a 9 a Modern Dad’s Challenges se face completând formularul de pe site. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site, cât și pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.
Temele dezvoltate la această ediție sunt:
➢ Programul digital al copilului și accesul la ecrane și tehnologie
➢ Social media și expunerea copilului pe internet
➢ Siguranța copilului pe internet și bullying-ul online
​Modern Dad’s Challenges este unicul eveniment din România dedicat taților și viitorilor tați. Proiectul este organizat de agenția Creative Energy Corner*, cu susținerea și implicarea brandurilor partenere: Lidl România, Nestlé Începe Sănătos Crește Sănătos, Editura Corint, Aqua Carpatica și Domeniile Samburesti.

Leave a Reply