Artiști români, premiați în Statele Unite, de o româncă

Orchestra Lăutarii de la Chișinău în frunte cu Nicolae Botgros și Ion Paladi și Ionuț Dolănescu au primit în California diplome “Award of Honor”, pentru promovarea folclorului românesc autentic. Acestea le-au fost înmânate de artista româncă, Abigail Budak.

Prezenți în Statele Unite ale Americii, într-un turneu de promovare a folclorului românesc, orchestra Lăutarii de la Chișinău și Ionuț Dolănescu au fost întâmpinați cu bucurie de membrii comunității de români din Sacramento, California.

“Acest show a adus o adevărată bucurie comunității de români, dar și americanilor. S-a cântat Hora Unirii, Ciocârlia, Rapsodia lui Enescu, multe piese de folclor autentic din toate zonele României. Cei prezenți la spectacol au fost impresionați, au urmărit cu admirație, dar au și petrecut prinși în hora bucuriei însuflețiți de măiestria artiștilor”, a declarat Abigail Budak.

Romanian Community Center of Sacramento, în semn de recunoștință și apreciere a oferit diplome “Award of Honor” artiștilor  aflați în turneul organizat de Garofas și Irina Milici.

“Am fost încântată să am ocazia de a cânta alături de celebrii Lăutari de la Chișinău”, a adăugat Abigail Budak, artista româncă stabilită în Sacramento, California. Ea își continuă activitatea artistică peste Ocean și va lansa în curând piese noi.

Leave a Reply