Retro rămâne vedeta anului pentru costumele de baie

Dacă anii trecuți volanele și croielile din anii ‘70 păreau să domine, în 2019 costumele de baie sunt parcă desprinse din Baywatch, de la croieli la cromatică. O declinare interesantă și potrivită pentru orice siluetă este costumul de baie în trei piese, unde a treia piesă este un slip tip boxer.
Tendințele colecției de costume de baie prezentate de SevenSins sunt unele care flatează orice siluetă prin croieli și texturi cu aer retro, ce duc cu gândul la Baywatch, în timp ce culorile și imprimeurile vedetă sunt galben și… animal print.


Să nu uităm că, de-a lungul timpului, costumul de baie a fost una dintre cele mai controversate piese vestimentare.
Primele imagini cu costume de baie au fost descoperite în Sicilia. Mai multe picturi murale prezintă femei care sunt îmbrăcate cu un soi de bikini, niște fașe care acopereau părțile intime.
După mai bine de o mie de ani în care a fost interzisă apariția în public fără haine, chiar și pe plajă, înotătoarea australiană Annette Kellerman a fost arestată pentru indecență după ce a apărut pe o plajă din Massachusetts, în anul 1907, într-un costum de baie care avea pantaloni până la genunchi și mânecă scurtă.
Trebuie să înțelegem că a purta costum de baie și a face plajă, lucruri banale astăzi, sunt caracteristice abia ultimilor 80 de ani.

Anul acesta, slipul cu talie înaltă este propus pentru începutul sezonului, cu scopul de de ascunde eventualele urme lăsate de iarnă, făcând în același timp trecerea perfectă de la costumele de baie de piscină la piesele minimaliste care vor marca vârful de sezon.

Pe de altă parte, designerii propun piese versatile, precum sutienele tip bustieră, care să poată fi purtate și în afara plajei, sub topuri fluide sau cămăși oversized, galbenul fiind principala culoare aleasă.


Motivul este unul cât se poate de simplu: este o culoare veselă, solară, dar care arată spectaculos indiferent de gradul de bronz al pielii. Creatorii mizează sezonul acesta pe îndrăzneală. De aceea, animal printurile pe care anii trecuți le găseam mai ales în rândul accesoriilor ajung acum în prim-plan. Fie că alegi un costum de baie întreg sau în două piese, un accent animal print va întoarce priviri.


Nu în ultimul rând, texturile se schimbă în sezonul de vară 2019. Dacă până acum catifeaua era rezervată ținutelor de seară, anul acesta ajunge pe plajă. Albastru marin, turcoaz, dar și nude sunt câteva dintre culorile sezonului. Croielile duc cu gândul la piese de lenjerie clasice, prin urmare un astfel de costum de baie este deopotrivă îndrăzneț și senzual.

Leave a Reply