Bio Bjorg – sănătos, gustos și accesibil

Având o preocupare constantă, dar nu exagerată, pentru selectarea alternativelor cât mai sănătoase în ceea ce privește alimentația, petrec destul de mult timp în magazine, inspectând ce produse ne mai propun lanțurile de magazine. Recent am observat că pe rafturi, printre brandurile europene recunoscute, a apărut și Bjorg, alternativa naturală, echilibrată, sănătoasă, 100% organică, a preparatelor preambalate, gourmet. 

Preparatele marca BJORG au un profil nutrițional special. Cerealele folosite la prepararea lor sunt integrale sau semi-integrale, iar restul de ingrediente puțin sau deloc rafinate. Fără grăsimi hidrogenate. Fără coloranți sau conservanți.

Cu peste 200 de produse împărțite pe 6 categorii (cereale pentru micul dejun, biscuiți și galete, crackeri și pâinici, mai multe feluri de lapte vegetal, sucuri de legume și fructe, cuburi vegetale și mese la plic) BJORG are câte ceva bun, sănătos și delicios pentru toată familia.
Lansat în Franța, în urmă cu peste 30 de ani, BJORG este unul din pionierii alimentației BIO, astăzi prezent în peste 35 de țări în lume, printre care și România. Toate produsele brandului sunt certificate ecologic, din ingrediente nemodificate genetic, fără pesticide, fără conservanți sau coloranți artificiali, conform legislatiei in vigoare. Ingredientele selecționate din produsele BJORG sunt bogate în vitamine și minerale, oferind preparatelor o valoare nutritivă ridicată. Toate poartă marca AB (produs organic în Franța) și certificarea UE.
Pentru garantarea originii ecologice a alimentelor, organisme independente aprobate la nivel European sunt responsabile de testări repetate, în toate etapele de producție și de verificarea îndeplinirii stricte a condițiilor și specificațiilor acestui tip de alimente. În plus, produsele BJORG sunt testate periodic pentru depistarea urmelor de pesticide, absenței ingredientelor modificate genetic, micotoxinelor, cercetarea valorii nutriționale etc.

Brandul BJORG cuprinde o varietate largă de biscuiți ecologici, simpli, cu umpluturi din fructe sau ciocolată. Biscuiții sunt copți din ingrediente atent selecționate pentru un beneficiu nutrițional maxim. De exemplu, biscuiții umpluți cu ciocolată neagră sunt făcuți din făină integrală, iar ciocolata e cât se poate de adevărată, plină de magneziu… Mhmm – organic e delicios!
De încercat:
Biscuiți umpluți cu ciocolată neagră, 150g – Biscuiți crocanți din cereale integrale, bogați în fibre, cu zaharuri nerafinate, fără ulei de palmier. Sursa de fier și magneziu. Cu o delicioasă umplutură de ciocolată, pentru și mai multă plăcere. Preț recomandat: 18,5 lei pe www.nutrivita.ro 


Un mic dejun altfel
Este o masă importantă pentru energia întregii zile și sănătatea pe termen lung. Renunță la brânzeturi și mezeluri de 2 ori pe săptămână și încearcă cerealele BJORG: bogate în fibre, vitamine, minerale și carbohidrați complecși, oferă senzția de sațietate și o alternativă sănătoasă, potrivită pentru toate gusturile și vârstele.
De încercat:
Granola Mango-Caju 350g (cca 8 porții) – Un mix crocant si savuros, sursa de fibre. Fulgii de ovăz integral sunt glazurați cu zahăr de trestie nerafinat. Amestecul obținut se dă la cuptor, de unde se scot pepite de cereale crocante și aurite. Acestea se asezonează cu un amestec generos de mango, bucăți de nucă de cocos și de caju.
Preț recomandat: 26,9 lei pe www.nutrivita.ro
Sfat: Amestecă 2 linguri de granola cu un pahar mic de iaurt grecesc 10%.

Ajutoare BIO în bucătărie
Chiar dacă gătim acasă, nu toate ingredientele oferă aceleași substanțe nutritive/beneficii pentru organism. De aceea e bine să folosim în proporție cât mai mare alimente de proveniență sigură sau ecologice/bio.
De încercat:
Cuburi condimente pentru mancaruri 6x11g partenerele ideale ale oricărei mese delicioase. Un amestec subtil de legume și mirodenii, cubul dă savoare oricărui fel de mâncare, indiferent că e vorba despre carne, sosuri, supe, orez sau paste.
Preț recomandat: 8,8 lei pe www.nutrivita.ro
Sfat: Încearcă acest ingredient secret la sote-urile de legume, vei obține un gust plin, desăvârșit.

De ce avem nevoie să adoptăm o alimentație mai aproape de natură, bio?
Pentru sănătatea noastră. Produsele eco-bio sunt cultivate fără pesticide și fără intervenții genetice.
Pentru mediu. Produsele ecologice nu contaminează solul cu fertilizatori chimici și astfel produc mai puțin gaz de seră, protejând biodiversitatea, sub toate aspectele.
Pentru gust. Mâncarea bio oferă garanția gustului autentic și natural, fără arome artificiale și potențiatori chimici.

Produsele se găsesc la raionul BIO în retelele de magazine și pe www.nutrivita.ro.

Leave a Reply