Doamnele cheltuie mai mult decât domnii pe experiențele-cadou de Crăciun

Vorbim mereu despre cadouri inedite, inspirate s.a.m.d. Iată câteva informații certe despre ceea ce ne face plăcere să dăruim și să primim, de la magazinul de cadouri experențiale complice.ro Datele arată că doamnele sunt mult mai generoase decât domnii, ele cumpărând astfel de daruri cu 13 – 15% mai scumpe decât cele alese de bărbați.
Pe parcursul anului 2019, clienții complice.ro au alocat bugete de 200 euro, în cazul femeilor, respectiv 185 euro, pentru bărbați. Și în privința cantității au existat diferențe semnificative, arată datele. Astfel, cele mai multe cadouri sunt cumpărate de femei, doar o treime dintre experiențele achiziționate venind din partea bărbaților.
„Femeile primesc cadou experiențe care se axează pe relaxare și timp de calitate, cum ar fi vizite la SPA, ateliere olfactive unde își pot crea propriul parfum sau degustări de ciocolată. Bărbații, pe de altă parte, primesc experiențe de driving pe circuit sau virtuale, la manșa unui simulator de zbor, salturi cu parapanta sau călătorii virtuale. Un procent semnificativ de clienți preferă de Crăciun cadourile de care se pot bucura ambii parteneri: cine romantice în wine bar, o escapadă urbană la Brașov, degustări de cafea”, a precizat Oana Pascu, fondator complice.ro.


În decembrie, un procent semnificativ de experiențe sunt achiziționate de companii, care preferă acest tip de cadou în locul primelor clasice.
„În special în cazul companiilor conduse de antreprenori, al echipelor medii sau mici cu manageri tineri, observăm această tendință de a transforma petrecerea de Crăciun într-un eveniment care să unească echipa, un fel de teambuilding neconvențional. Astfel, în această idee se înscriu atelierele de homebrewing, ieșirile la escape rooms sau în studiouri de realitate virtuală ori atelierele de degustare de ciocolată, vin sau cafea”, a mai precizat Oana Pascu.
Magazinul online specializat în cadouri experiențiale, concentrează în portofoliul său peste 120 de idei creative, orientate către zona de dezvoltare personală sau surprize romantice, cât și spre segmentul celor care iubesc adrenalina.
Complice.ro oferă experiențe și în afara granițelor: culturale la Roma, gastronomice la Paris sau Chișinau, de fashion la Londra și multe altele.

Leave a Reply