O Doamnă, cinci întrebări – Carmen Barcan

Carmen Barcan este un alt exemplu al unei femei de succes, care după aproape 20 de ani de muncă în domeniul economic, a hotărât să își dedice viața unei pasiuni. Soție, mamă a doi copii minunați, autor al unei rubricii intitulate “Viața e făcută din alegeri” pe care o semnează cu succes de peste 90 de ediții în ziarul “Deșteptarea”. 
Carmen Barcan este un terapeut specializat în tratamente faciale și corporale, dar și un promotor al stilului de viață sănătos. Practică atletismul la categoria Masters, obținând titlul de Campioană Națională la Maraton în anul 2018 și este un promotor al unei vieți echilibrate.

1. De ce “viața e făcută din alegeri”? Ce înseamnă pentru dvs. acest motto?
Suntem puși la încercare atunci când temători, extenuați sau ispitiți căutăm cu disperare răspunsul corect. Ce alegeri să facem? Acționăm imediat, din impuls, cedăm, renunțăm la visurile noastre sau respectăm în mod egal valoarea, obiectivul și succesul? În ultimă instanță, totul se reduce la alegerile pe care le facem în viață și la impactul pe care acestea, corecte sau nu, îl pot avea asupra noastră. Viața e făcută din alegeri. Suntem diferiți pentru că facem alegeri diferite. Ceea ce ne diferențiază este modul în care gestionăm lucrurile. De noi depinde să fim sănătoși, frumoși, și nu în ultimul rând, fericiți. Noi alegem ceea ce vrem să fim. Alegerile sunt la îndemâna noastră.
„Viața e făcută din alegeri” este motto-ul care a luat naștere într-un mod firesc și s-a transformat într-un concept. Este și titlul rubricii pe care o semnez în ziarul „Deșteptarea” de peste 90 de ediții. Acest concept – „viața e făcută din alegeri” – înseamnă practic, normalitate! Tot ce facem în timpul procesului de slăbire ține strict de decizia fiecăruia. Programul este personalizat, deoarece rezultatele sunt mult mai rapide și stilul de viață sănătos este implementat mult mai ușor. „Viața e făcută din alegeri” este și titlul cărții pe care o voi lansa anul acesta.

2. Vă place să vindecați suflete și sunteți implicată în multe activități.  Cum reușiți să vă rezervați timp pentru dumneavoastră și să vă păstrați optimismul?
„Am timp și pentru mine” – este titlul articolului pe care l-am scris în ziarul „Deșteptarea”. Nu aș putea să ajut alte persoane să fie ceea ce sunt dacă nu mi-aș acorda și mie suficient timp. Da, am timp și pentru mine! Mă organizez suficient de bine și reușesc. Toată viața am fost un om optimist și cred că m-am și născut așa. Consider că nu fac un efort pentru acest lucru. Întotdeauna se ivește o soluție, important este să fii bun, Dumnezeu îți arată calea de fiecare dată. Pentru mai multe detalii, vă rog să lecturați articolele „Am timp și pentru mine” și „Om bun”.
3. Românii priveau cu suspiciune persoanele care apelau la un terapeut; s-a schimbat această atitudine?
Terapeutul Carmen Barcan este prietenul celor care îi trec pragul. Cine o va cunoaște pe Carmen Barcan, cu siguranță va fi de acord cu acest lucru. Suspiciune? Nu! Mai degrabă neîncredere. Sunt specialiști care te pot ajuta în momentele tale de criză. De ce nu? Suntem oameni cu toții și fiecare are profesia sa. Știți cum se spune… nu reinventa roata! Lasă-i pe cei pricepuți să o facă! Când avem nevoie de ajutor trebuie să știm la cine să apelăm.
4. Care considerați că sunt cele mai mari probleme psihologice cu care se confruntă oamenii?
Neîncrederea în propria persoană și lipsa stimei de sine. Toate aceste lucruri dintr-un singur motiv: nu ne place cum arătăm. Haideți să trecem peste aceste piedici și să facem să funcționeze lucrurile! Informația circulă, specialiști sunt, ce mai așteptați? Totul se poate! Totul se rezolvă! La treabă!

5. Trăim într-o lume guvernată de stres, criză de timp, lipsuri și anxietate. Aveți un sfat pentru ca oamenii să-și mențină calmul și să găsească o cale de relaxare?
Credința este singura care ne poate scoate din zona de disconfort. Ea oferă liniște, putere de concentrare și clarificare a acestei viziuni asupra vieții. Evoluția spirituală este calea spre reușită și fericire. Întotdeauna un suflet bun aparține unui om care are credință, căci Dumnezeu este mereu alături de noi. Găsește-ti drumul care te va duce spre acel loc din interiorul tău care este curat, pur și în deplină armonie cu dragostea.
Pe Carmen Barcan o puteți urmări pe Facebook: @Carmen Barcan
sau Instagram: @Carmen_Barcan.ro

Leave a Reply