O Doamnă, cinci întrebări – Claudia Radu

Claudia Radu este o femeie puternică, care a descoperit terapiile alternative în urmă cu 9 ani, după ce a lucrat în diverse domenii de activitate, toate caracterizate de precizie și prozaism.
Acum ea are propriul studio de frumusețe, Neroli Beauty Studio, situat în cea mai frumoasă zona a Bucureștiului, pe strada Simon Bolivar, la numărul 5.


În studioul Claudiei te bucuri de o atmosferă benefică, ce te îndeamnă să te încredințezi mâinilor sale pricepute pentru o ședință de masaj, yoga sau meditație, sau pentru un tratament facial și corporal cu ioni negativi.
Claudia s-a reîntors cu bucurie la clientele sale și la procedurile pe care le aplică acestora, după perioada de izolare cauzată de vârful pandemiei de coronavirus.
Și-a adunat forțele și a decis să facă față noilor provocări.
A acceptat să ne raspundă setului de cinci întrebări, pentru că dorește să ne furnizeze un imbold de a depăși dificultățile si a reveni cât mai curând pe traseul nostru profesional și social.
1. De la activitatea în domeniul IT la terapii alternative. Când și cum s-a produs declicul?
Criza economică mondială din 2008 a luat amploare și a afectat pe mulți dintre noi, iar începând cu 2010 în România multe firme și-au restrâns activitatea, s-au închis sau au dat faliment. Acea perioadă m-a prins lucrând la o firmă din IT&C unde vindeam echipamente de telecomunicații și software și cum principalii noștri clienți erau firmele de construcții și marile companii, i-am pierdut pe mulți dintre ei. Presiunea pe departamentul vânzări era uriașă, pentru că oricât ne străduiam noi să vindem echipamentele nu reușeam, deoarece clienții noștri fie închiseseră firmele, fie retrânseseră activitatea și nu mai doreau să investească.

De fapt, stress-ul este cel care ne-a făcut pe unii dintre noi să ne căutăm alte drumuri. Iar eu am ales să lucrez tot cu oamenii, dar din altă perspectivă, aceea de terapeut. De unde până unde? veți spune, probabil. Ei bine, obișnuiam să vizitez târgurile și expozițiile cu tematică spirituală, dezvoltare personală, terapii alternative. La una din expoziții m-am oprit la un stand unde un domn mic de statură, rotofei și tot timpul cu zâmbetul pe față făcea o demonstrație de chiropractică, având ca model o fată tânără pe care o manevra ca pe o păpușă. M-am oprit lângă masa lui de masaj “savurând” fiecare tehnică pe care o exercita. Desigur că a observat cum îl urmăream și la final m-a întrebat sec: “la ce te uiți așa?”…puțin blocată, i-am răspuns: “vreau și eu”…”ce vrei?” zice…”să învăț tehnică asta”, am replicat eu…”ia un pliant și sună-mă după expoziție’ mi-a spus. Ei bine, aș putea spune că aici a fost declicul pentru mine.

Așadar, m-am înscris la cursul de masaj suedez, despre care citisem eu câte ceva dintr-o carte primită de la un prieten. Nu aveam de gând să urmez toate modulele de masaj pentru care făcea cursuri, voiam să învăț doar pentru mine, nu să fac o profesie din asta, dar, după prima lecție din modulul de masaj suedez am fost atât de încântată și entuziasmată, încât le-am parcurs pe toate. Și asta datorită faptului că dumnealui era pasionat de această meserie, iar această pasiune s-a reflectat în metoda sa de predare.

Acesta a fost un nou început pentru mine, marea schimbare. După care am urmat cursuri de dezvoltare personală, spirituale, am început să practic meditația și yoga cu profesori la fel de pasionați de ceea ce făceau, am învățat să lucrez cu energia.

2. Ce satisfacții vă oferă actuala profesie, sau altfel spus ce vă face să reveniți în fiecare zi la muncă?

Această nouă profesie îmi oferă în primul rând multă satisfacție morală, este o pasiune pentru mine. Îmi place să lucrez cu oamenii, pentru că, nu-i așa? ce poate fi mai frumos și plăcut decât să-ți vezi clienții și/sau pacienții mulțumiți de rezultatele la care, uneori, nici ei nu se așteptau. Atunci când pui pasiune în ceea ce faci, parcă nu ai vrea să se termine niciodată. M-am împrietenit cu unii dintre clienții mei, doamne în special, dar și bărbați, unii mi-au devenit furnizori, ne ajutăm reciproc dacă există dorință și se poate. Sunt zile când vin la muncă chiar și pentru un tratament de jumătate de oră. De ce? Pentru că îmi pasă, pentru că nu pot altfel; dacă omul are o problemă de sănătate sau o dorință de a se relaxa și și-a făcut o programare, cum aș putea eu să îi stric acest program? Când cineva mă sună și îmi spune că are o durere sau un disconfort fizic undeva sau o problemă emoțională, caut să găsesc soluția cea mai potrivită pentru el în acel moment. Dacă problema mă depășește, desigur îl îndrum către alt specialist, nimeni nu le știe pe toate. Îmi amintesc acum o situație, chiar a doua zi după declararea stării de urgență când o clientă, care nu mă mai vizitase de câțiva ani, m-a sunat să îmi spună că are o criză de sciatică, de două zile nu se poate ridica singură din pat și dacă o pot ajuta cumva pentru că îi este teamă să meargă la spital din cauza pandemiei, neștiind ce i-ar putea face acolo. M-am dus la ea, i-am făcut terapia care am considerat că o ajută, iar a doua zi m-a sunat să îmi spună că este foarte fericită că se poate ridica singură și merge prin casă, mai încet ce-i drept, și m-a rugat să revin pentru încă o ședința, așa cum stabilisem la prima vizită. Ei, cum să nu te simți satisfăcut când ai făcut un bine cuiva aflat într-o situație dificilă și care ți-a cerut ajutorul?

3. Cât de mult v-a afectat perioada de inactivitate pe dumneavoastră și pe cliente?

Domeniul  beauty a fost închis pentru două luni, ceea ce a însemnat pierderi foarte mari atât pentru mine cât și pentru clienții mei. Pentru mine veniturile au fost zero, cheltuielile au trebuit plătite și, pentru că situația era incertă, nu mi-am permis financiar să rezist în locația în care funcționam.


Așadar a trebuit să mă mut, ceea ce a dus automat la alte cheltuieli cu mutatul mobilierului, amenajarea noii locații, cu schimbarea documentelor legale de funcționare. Și când zic documente legale mă refer și la numărul incredibil de mare de hârtii care trebuie depuse la diverse autorități. Pentru cliente, având în vedere închiderea cabinetului, pierderea a însemnat lipsa terapiilor pe care și le făceau în mod curent, unele chiar necesare. Iar statul excesiv în casă, lipsa socializării a făcut ca multe persoane să se îngrașe, să apeleze la antidepresive, deci sănătatea fizică și psihică a fost grav afectată. 

4. Este sigur să apelăm la o ședință de terapie cu ioni negativi în condițiile actuale?

Este chiar indicat să apelăm la ședințe de terapie cu ioni negativi, chiar mai mult în această perioadă, deoarece ionii negativi (anionii sau ozonul, cum mai sunt denumiți) sunt considerați vitaminele aerului. Terapia cu ioni negativi îmbunătățește sistemul imunitar și chiar de un sistem imunitar puternic avem nevoie că să nu ne imbolnăvim. În natură ionii negativi se regăsesc lângă cascade, în pădurile dese, după ploaie și furtună, prin mișcarea aerului, etc. Calitatea vieții este influentată și de calitatea aerului. Atunci când nu putem beneficia de ioni negativi în natură apelăm la dispozitive sau aparate care îi produc precum Dermio Care de la Weyergans. La noi, la Neroli Life beneficiați de ședințe de terapie cu ioni negativi, dar și de tratamente faciale și corporale tot cu ioni negativi.

Iată câteva dintre afecțiunile asupra cărora terapia cu ioni negativi are efecte benefice:
tulburări metabolice; tulburări de somn; pierderea memoriei și concentrării; sistemul imunitar; 
lipsă de energie; oboseală,; hiperactivitate; anxietate; agresivitate; migrene; hiperaciditate, 
tulburări ale tensiunii arteriale; alergii; herpes; eczeme; dermatite; psoriazis; riduri; celulită.
Și în plus, influențează pozitiv fertilitatea la femei și bărbați. 
În ceea ce privește întinerirea tenului prin dermionologie, aceasta echivalează cu schimbarea acumulatorului tegumentului. Odată cu înaintarea în vârstă, organele noastre au nevoie de tot mai multă energie, mult mai multă decât primesc de la plămâni și corp, cauza fiind degenerarea naturală a corpului sau diferite boli, stress, mediul înconjurător, alimentație, fumat, alcool, expunere exagerată la soare, solar etc.
La repartizarea energiei corpului, organismul dă prioritate organelor vitale precum inima, rinichii, ficatul etc, pielea rămânând, din păcate, pe ultimul loc, cu alte cuvinte folosește resursele rămase. 
Ridurile sau un ten căzut, obosit, dezavantajează desigur aspectul nostru și  generează acea stare de nemulțumire care în timp duce la un stres permanent al corpului.
Îmbătrânirea pielii (tenului) este o lipsă de energie. Celulelor le lipsește energia necesară pentru a se putea regenera. Aici intervine Dermionologia – metodă patentată exclusiv de Weyergans-Germania.
Rezultatele sunt foarte bune și pentru un ten cuperozic sau cu acnee, pete maronii etc.
Dermionologia se poate combina și cu terapiile corporale precum drenajul limfatic simplu sau drenajul limfatic complex, reflexoterapia. Și obținem rezultate vizibile imediat în anti-aging! 
Și da, la Neroli Life ne pasă de siguranță și am luat măsuri suplimentare de igienă în conformitate cu recomandările DSP : igienizarea tuturor obiectelor care presupun contactul direct cu mâinile și nu numai, începând de la intrarea în incinta clădirii, cu soluții speciale, avizate sanitar, dotarea la intrare cu produse dezinfectante pentru mâini și măști de protecție, detergent dezinfectant pentru mâini la toaletă, aerisirea incintei după fiecare client, iar clienții nu așteaptă și nu se intersectează, programările făcându-se cu intervale de jumătate de oră între ele.

5. Cum reușiți să mențineți un echilibru între costurile sporite și prețul la care oferiți serviciile?

 Doresc să ofer clienților mei servicii de calitate, să vină cu plăcere și din acest motiv am ales să țintesc un profit mai mic, astfel încât să mențin un preț accesibil și chiar foarte bun la pachetele personalizate. Nu fac rabat la calitatea produselor folosite, sunt produse de calitate, cu ingrediente naturale, al căror efect real este vizibil imediat, nu au efecte secundare. De aceea am ales să lucrez cu acest furnizor, după ce am studiat o perioadă piața din domeniu. Apoi, lipsa verigilor intermediare –  între producător și mine ca utilizator, există doar distribuitorul național, faptul că lucrez singură, neavând angajați, este iarăși un criteriu care îmi permite să mențin acest echilibru. Publicitatea este un element care ridică foarte mult costurile serviciilor, eu am ales să folosesc canale mai puțin costisitoare. În principal, clienții sunt cei care îmi fac reclamă și mă recomandă prietenilor și cunoscuților lor. Desigur că au fost perioade foarte grele, când achiziționezi un apărat foarte scump spre exemplu, ai planificat să îl amortizezi în câțiva ani de zile, iar acum, spre exemplu, cu această perioadă dificilă, când lumea încă se teme, e complicat.  De aceea mențin aceste prețuri, făcând eforturi, pentru a stabili relații de încredere, pe termen lung.
 
Adresați, vă rog, un cuvânt de încheiere pentru cititoare! În mod normal aș fi întrebat care sunt planurile de viitor, dar acum este dificil de estimat.
  
 Deși trăim o perioadă dificilă, chiar grea aș spune, nouă doamnelor și domnișoarelor, ne place să arătăm și să ne simțim bine, așa că trebuie să găsim soluții și pentru acest aspect. Consider că chiar cu mai puțini bani putem să ne îngrijim, atât frumusețea interioară cât și cea exterioară. O să spuneți cum adică să îmi îngrijesc  frumusețea interioară? Căci cea exterioară este ușor, îmi pun ceva drăguț pe mine, îmi aranjez un pic părul, unghiile, fața… Păi da, pentru că ambele sunt interconectate, degeaba în exterior sunt “mascată” cu haine frumoase și cosmetice, durerile și suferințele interioare se reflectă în ochii și pe chipul nostru, iar în timp acestea devin boli.  Atunci când primim un masaj, de exemplu, beneficiem de o alinare atât fizică cât și psihică, masajul este o atingere miraculoasă, nu un moft sau un lux (evident când am beneficiat de serviciile unui terapeut competent și cu un anumit nivel spiritual – contează foarte mult acest aspect). Același lucru se întâmplă și atunci când mergem la cosmetică pentru un tratament facial, pe lângă aparatele sau tehnicile folosite primim și un masaj facial la final, care, nu-i așa,  ne face să ne simțim atât de bine încât uneori adormim sau ne face să zâmbim. Când ne privim în oglindă ne place cum arată față noastră, mai luminoasă, mai tânără și starea noastră generală este mult îmbunătățită. Îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani, aveam o clientă care avea o postură ușor adusă în față, care mai venea din când în când la câte un masaj pe motiv că nu are timp, deși acesta ar fi ajutat-o foarte mult. Totuși, venea uneori și de două ori pe săptămână la coafor și manichiura și îmi spunea, defensiv: “draga mea, noi femeile venim la ce se vede, din păcate”.
Deci, îndemnul meu este să avem grijă de noi tot timpul, nu contează ce vârstă avem, ne putem menține tineri atâta timp cât noi suntem bine. Să ne facem timp de un masaj, de o ședință la cosmetică, de o ședința de yoga, de o meditație. Acum yoga și meditațiile sunt și online, deși beneficiile nu sunt aceleași pentru că energia nu este la fel de puternică. Trăim într-o lume cu infinite posibilități, trebuie să găsim una și pentru noi, nu? 

 Planuri de viitor?… Ooof! Dificil de estimat în condițiile actuale!  Să ne ajutăm între noi, cu iubire, ceea ce facem să facem ca și când ar fi pentru noi înșine, competiția s-a dovedit că nu prea ne ajută.  Dacă astăzi suntem fericiți înseamnă că ceeea ce facem este bine și de ce nu am continua și mâine?!? 

Vă mulțumesc!

 

Leave a Reply