Prăjituri inspirate din Encyclopedie du chocolat, la La Baïonnette, în Dorobanți

Zilele acestea, o nouă cofetărie premium franțuzească s-a deschis la nr. 87 pe Calea Dorobanți. La Baïonette propune iubitorilor de prăjituri rafinate o explozie de gusturi, texturi și culori, create cu cele mai rafinate tehnici franțuzești de cofetărie modernă și este o extindere a cofetăriei online deschise în 2016, adresându-se atât consumatorilor care tranzitează zona cât și în general, tuturor iubitorilor de dulciuri de calitate, toate prăjiturile și torturile fiind disponibile „to go”.

Dacă ești iubitor de dulciuri fine nu poți trece nepăsător pe lângă cofetăria La Baïonette
Găsești aici unele dintre cele mai renumite deserturi franțuzești, inspirate din Encyclopedie du chocolat, adaptări / reinterpretări ale acestora, fie creații proprii – torturi tip entremet, monoporții, buturugi, tarte și mousse-uri, ecleruri, într-o paletă de gusturi foarte ofertantă.


„Am vrut să acoperim cele mai diversificate gusturi – ciocolată, caramel, fructe – de sezon – de la căpșuni, zmeură și mure, la cele exotice – mango, fructul pasiunii, lămâie, cocos – , apoi fistic, nucă ș.a. Vara, mizăm pe gusturi fresh, de aceea, vedeți această infuzie de fructe sezonale, dar păstrăm, bineînțeles, și ciocolata – chocoholici sunt tot anul -, caramelul și alte gusturi care își păstrează atemporalitatea. Sigur, în fiecare anotimp, sunt introduse prăjituri cu fructe specifice”, spun proprietarii cofetăriei.


Iată și câteva exemple:
Plaisir Sucré, adaptare a unei prăjituri create de celebrul pastry chef și chocolatier francez Pierre Hermé. Dacquoise de alune de pădure, crocant pralină, ganache cicolată cu lapte, chantilly.
Foret Noir reinterpretat. Blat de ciocolată fără făină, insert de piure de cireșe negre, mousse de cicolată albă aromatizat cu piure de cireșe, mousse de ciocolată albă, glasaj oglindă.
Entremet exotic. Blat de cocos și lămâie verde, mousse de mango, inserție de fructul pasiunii.
Entremet pistache. Cremă de lămâie, blat tip Gioconda din fistic, mousse de fistic, ganache mascarpone, glasaj oglindă.


Cheesecake fraises. Reinterpretare a unui cheesecake cu căpșuni. Blat de pudră de migdale, crocant de alune de pădure, piure de căpșuni proaspete, mousse de căpșuni cu mascarpone.
Alte clasice precum Paris Brests, Buche de Noel își fac și ele apariția sezonal, alături de o serie de tarte cu zmeură, coacăze, smochine, mango, fistic, mousse-uri, pavlove ș.a.
Proprietarii La Baïonnette mizează pe calitatea ingredientelor, pe amestecul ingenios dintre savori și pe aspectul acestor „bijuterii” de cofetărie.


Ingredientele folosite sunt premium: frișcă Elle & Vire 35% grăsime, ciocolată cu procentaj ridicat de unt de cacao – Caribe cu lapte 45%, ciocolată neagră San Martin 72%, ciocolată albă Valrhona 34,5% cacao, piure-uri naturale de fructe Boiron, praline de casă din alune Piemont, din alune și migdale, din fistic, paillette feuilletine de casă.
Iar dacă te întrebi de unde vine numele cofetăriei, acesta a fost inspirat de denumirea unui renumit almanah, creat în timpul primului război mondial care avea și rolul de a susține moral francezii în această perioadă dificlă; acesta avea și rețete de bucătărie.
Indiferent ce preferi, un mousse cu gust de gructe proaspete, sau o prăjitură cu textură și un dram de decadență, acordă-ți un moment de răgaz și alege una dintre prăjiturile La Baïonnette. Dacă ai nevoie de inspirație, o găsești pe Facebook: La Baionnette și Instagram: labaionnette

Se pot comanda la telefon 0722.579.360 sau prin email la: baionnettesucree@gmail.com

Leave a Reply