Jaguar Racing și Castrol continuă împreună în Formula E

Recent, Jaguar Racing și Castrol au anunțat reînnoirea parteneriatului strategic pe termen lung în cadrul Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA.

Pentru a impulsiona producția de autivehicule electrice a fost dezvoltat începând cu 2011, proiectul Formula E. Constructorii, motoriștii, cei care asigură diversele consumabile au inovat industria, numărul fanilor crescând constant. Campionatul are loc pe circuitele de stradă amenajate temporar în centrul marilor orașe din lume, printre care Santiago, Diriyah, Sanya, Roma, Paris, Monaco, New York sau Londra iar prima cursă de Formula E s-a desfășurat în septembrie 2014 în Beijing.

„Marea Închidere” din acest an, a întrerupt sezonul 2020 din martie până august, ultimele șase curse desfășurându-se în august pe fostul aeroport Tempelhof din Berlin. Pentru 2021 sunt prevăzute 14 curse, prima la Santiago de Chile iar ultima la Londra, la care vor participa 12 echipe și 24 de monoposturi electrice.

Jaguar a fost primul producător premium care s-a alăturat Campionatului, în 2016. În 2019, echipa a câștigat Roma E-Prix – prima victorie internațională obținută de Jaguar în sporturile cu motor începând cu 1991.

Participând la Formula E în calitate de constructor, Panasonic Jaguar Racing proiectează propriul său grup motopropulsor, care include motorul, transmisia, invertorul și suspensia spate. Susținând filosofia Jaguar Racing „Race to Innovate”, care are scopul de a influența următoarea generație de autovehicule electrice, Castrol va dezvolta lichide și lubrifianți pentru autovehicule electrice, care vor îmbunătății performanțele motopropulsoarelor.

Mitch Evans (NZL), Panasonic Jaguar Racing, Jaguar I-Type 4

Pentru cei de la Jaguar, Formula E este o prioritate care face parte din programul Destination Zero (zero emisii).

Participarea la campionatul mondial permite companiei britanice testarea și dezvoltarea de noi tehnologii electrice care vor fi transmise către autovehiculele obișnuite, în cadrul programului „Race to Road and Road to Race”.

Pe lângă lubrifianții destinați domeniilor auto, maritim sau chiar spațial, Castrol a dezvoltat o gamă pentru autovehiculele electrice. De accea, compania are parteneriate cu producători importanți pentru a se asigura că produsele sale specifice oferă ceea ce își doresc șoferii: să parcurgă distanțe mai mari cu o singură încărcare, să asigure o durată de viață mai mare a componentelor sistemului de transmisie și buna funcționare a bateriei pe termen lung.

Leave a Reply