Femeile își doresc să primească mereu flori, nu doar de Valentine’s Day!

 77% dintre românce își doresc să primească flori pe 14 februarie, deși nu sărbătoresc într-un mod special Valentines Day, arată un sondaj recent al Floria.ro. Cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri roșii, dar florile de sezon rămân în topul preferințelor.

În perioada lockdown-ului, printre multe alte lipsuri am experimentat-o și pe cea a florilor, singura opțiune fiind, la acel moment, comanda online. Oarecum paradoxal, relațiile romantice s-au stabilizat, afirmă 47% dintre participanții la un sondaj demarat de florăria online Floria.ro la începutul lunii februarie din acest an, pentru a determina efectul avut de pandemie asupra relațiilor și vieții de cuplu, dar și impactul asupra obiceiurilor de achiziție flori online.

Raportat la viața pre-pandemie, celor mai mulți respondenți (68%) le lipsesc vacanțele, ieșirile la restaurant (51,8%) sau la cinema (29,6%), dar și micile surprize, precum florile primite la birou (12,5%).

47% declară că relația de cuplu s-a îmbunătățit, 26,8% că a ramas la fel, iar 12% spun că relația lor s-a deteriorat în ultimul an. Mai mult, o treime dintre respondenți au precizat că, din perspectiva relației de cuplu, 2020 a fost ca o călătorie pe yaht, lină, 28% au privit acest an ca un an al explorărilor, în timp ce alți 21% au asemănat totul cu un rollercoaster.

Peste jumătate dintre respondenți au spus că un nou lockdown ar fi tolerabil în doi, iar 20% consideră că relația ar supraviețui, însă ar fi foarte dificil.

“Pentru că ne pregătim să sărbătorim prima Zi a Îndrăgostiților în pandemie, ne-am propus să aflăm ce efect a avut perioada marcată de restricții asupra vieții sentimentale. Rezultatele arată că majoritatea relațiilor au devenit mai solide, iar florile au avut un impact pozitiv în consolidarea acestora” declară Marina Popescu, Director General Floria.ro.

60% dintre participanții la sondajul Floria.ro au precizat că au comandat la fel sau chiar mai mult decât de obicei flori. 51% au comandat flori pentru cei dragi, 12% pentru acasă, iar 49% au comandat în 2020 flori pentru mame. Una din patru femei a primit flori lunar, însă cele mai multe (66%) doar la ocazii speciale. Deși de obicei nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, mai mult de două treimi (77%) își doresc anul acesta să primească flori cu această ocazie.

De altfel, de Valentines Day sunt și cei mai mulți bărbați online pe Floria.ro, în căutarea florilor perfecte. Anul trecut, 73% dintre cei care au vizitat site-ul pe 13 februarie au fost bărbați, iar anul acest procentul așteptat este similar. Pentru acest Valentines Day, domnii au de ales din peste 100 de buchete de flori și aranjamente speciale, cu prețuri care pornesc de la 129 lei.

Leave a Reply