Editura Publisol lansează, vineri 26 martie, primul volum din seria de autor Haralamb Zincă – romanul “Moartea vine pe bandă de magnetofon”. Seria va număra pentru început 17 titluri, ultimele cinci făcând parte din celebra colecție Pe urmele agentului „B-39”.
În anii ´70 – ´80 ai secolului trecut erau puține casele în ale căror biblioteci să nu găsești un roman scris de Haralamb Zincă, Rodica Ojog-Brașoveanu, Horia Tecuceanu, Leonida Neamțu sau Traian Tandin, cei care au dezvoltat romanul polițist în România.
Începând cu data de 26 martie, iubitorii genului thriller vor putea cumpăra romanul „Moartea vine pe bandă de magnetofon”, primul volum din seria de autor Haralamb Zincă, proiect al editurii Publisol.
Romanul, care a inspirat filmul „Un om în loden”, regizat de Nicolae Mărgineanu și în care au jucat Ovidiu Iuliu Moldovan și Victor Rebengiuc, îl aduce în prim-plan pe carismaticul căpitan Lucian. Acesta trebuie să rezolve în timp record amenințarea cu moartea a inginerului geolog Dan Stamatiad, care se ocupa de Proiectul U-74, privind zăcămintele de uraniu, după ce acesta primește mesajul „Domnule Stamatiad, ți-a sunat ceasul! E timpul să-ți primești pedeapsa și să mori. Când, unde și în ce fel vei muri, eu voi hotărî”.
De-a lungul anilor, Haralamb Zincă (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) a publicat peste 50 de romane polițiste și de spionaj, dar și jurnale de front sau cărți de cercetare istorică. Poveștile erau atât de surprinzătoare, încât anchetatorii profesioniști i-au cerut sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale
„Sfârșitul spionului fantomă” a fost prima carte de spionaj scrisă de un autor român, iar „O crimă aproape perfectă” prima carte polițistă, ceea ce face din Haralamb Zincă părintele literaturii de gen din România și a făcut din acesta unul dintre cei mai vânduți scriitori români ai epocii sale. Tirajul unui volum era de 250 000 – 300 000 exemplare și se epuizau în doar câteva zile.
Cei de la editura Publisol au decis să publice, în seria de autor Haralamb Zincă, la început 17 titluri, ultimele cinci făcând parte din celebra colecție „Pe urmele agentului B-39”. Editura a selectat din vasta operă a scriitorului cele mai cunoscute titluri, dar și cărțile cel mai bine scrise, rezumându-se doar la operele de ficțiune.
Volumele vor apărea săptămânal și vor putea fi cumpărate atât de la chioșcurile de difuzare a presei dar și din rețelele de librării, cât și online pe https://booksaveur.com/sau alte platforme.