Instalații funcționale de loisir în parcul dendrologic USAMV

Proiectele studenților peisagiști prind contur în Parcul dendrologic USAMV București ,,Dezvoltarea și consolidarea comunității culturale locale – instalații funcționale de loisir” este numele proiectului la care au participat studenții programului de studii Peisagistică, din cadrul Facultății de Horticultură. Proiectul câștigător a fost pus în practică printr-un workshop de 2 zile, în perioada 26-27 martie 2021.  

Workshop-ul ,,Dezvoltarea și consolidarea comunității culturale locale – instalații funcționale de loisir” a avut ca scop integrarea activităților cotidiene ale comunității locale într-un mediu accesibil, educativ, relaxant cu accent pe stimularea activităților practice colective ale comunității academice împreună cu comunitățile locale.

În cadrul celor două zile de desfășurare a workshop-ului, studenții Facultății de Horticultură, peisagiști și horticultori, împreună cu membrii comunității locale au construit în Parcul Dendrologic din campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară un pavilion din nuiele de salcie și răchită, care vor înrădăcina și se vor dezvolta într-o construcție verde de tipul arhitecturii naturale.


“Concursurile de idei practice din cadrul Progamului de studii Peisagistică,Facultății de Horticultură, au ca scop promovarea cercetării și experimentării, încurajarea sinergiei între studenți, dezvoltarea activităților comune cu accent pe participarea și atragerea comunității în mediul academic, pentru conștientizarea valorii peisajului local și îmbunătățirea percepției asupra activităților didactice și educative. spune Prof. univ. dr. Vera Dobrescu, inițiatoarea proiectului.

Bucuria învățării o avem atunci când ne implicăm în aceste activități practice în care învățăm direct de la profesioniști, suntem în legătură cu companiile și furnizorii de materiale, conștientizăm problemele legate de schimbările sociale din comunitate și putem să intervenim și noi în rezolvarea lor prin proiecte simple și inovatoare.” spune Antonia Olaru, autoarea proiectului câștigător, Nautilus.

Participarea la proiecte demarate în urma unei colaborări între cele două comunități, academică și locală, aduce studenții mai aproape de realitatea comunității locale încă din timpul anilor de studiu și îi determină să se implice ulterior în viața comunității, să contribuie la dezvoltarea acesteia.

Mai multe despre acest proiect, din evenimentul Facebook ? https://fb.me/e/1deZfJi3z

 

 

Leave a Reply