O carte incitantă apare la editura Meteor – Proiecte globale” de Daniel Estulin

Un nou titlu de carte își semnalează apariția la Editura Meteor: “Proiecte globale” de Daniel Estulin. Cartea propune construirea unui noul model economic după prăbușirea globală a lumii. Misiunea reală este depășirea crizei cu pierderi minime și cât mai repede, pentru a nu se întinde pe milenii, ci a fi redusă la o jumătate de secol, maximum două secole.

 

 

O perspectivă interesantă și incitantă – omenirea se confruntă cu o criză de o amploare ce a mai existat doar de două ori în ultimele milenii: prima dată între secolele IV-VI, când a apărut feudalismul, iar a doua oară la începutul secolului al XVII-lea odată cu nașterea capitalismului. Potrivit lui Daniel Estulin, trăim acum sfârșitul capitalismului, o criză sistemică planetară. Capitalismul are nevoie de expansiune continuă, de deschiderea unor piețe noi, deoarece fără piețe noi capitalismul moare.

Efectele pe termen mediu ale crizei vor fi dezintegrarea statelor, sfârșitul actualului model economic planetar, regionalizarea economiilor, nașterea proiectelor globale supranaționale șitranslația atlantismului (NATO, SUA, Atlanticul de Nord) sprezona de Est și Pacific (Drumul Mătăsii, China, Eurasia) cu America Latină ca nod secundar.

„Actuala criză a sănătății cauzată de coronavirus”, afirmă Estulin, „este secundară, dar va accelera sfârșitul ciclului pe care îl trăim odată cu prăbușirea piețelor și sfârșitul erei care a început cu acordurile de la Bretton Woods în 1944.”

„Cu ani în urmă, când am început să public cărți despre Clubul Bilderberg, oamenii au spus că sunt un teoretician al conspirației. Nu este adevărat. Sunt doctor în inteligență conceptuală și colonel al contrainformațiilor militare rusești, cu 24 de ani de serviciu.” afirmă Daniel Estulin.

Leave a Reply