Ce știe să facă tata, cu un borcan de Lino Lada!

Uneori, dar foarte rar, evident, ni se face poftă de ceva dulce. Nouă, sau celor mici, sau chiar seniorilor casei. Și atunci, dacă nu reușim să ne abținem, dăm fuga la cofetărie sau magazin, după cum ne permite timpul și proximitatea, după ceva care să ne satisfacă pofta. Dar cu puțină planificare am putea avea resurse în propria bucătărie. Cum? Cu Lino Lada.

Cei de la Podravka oferă o întreagă gamă de creme tartinabile, care vor satisface pofta de dulce a copiilor (și nu numai!), într-un mod cât mai sănătos. Bogată în vitamine și minerale, gama Lino Lada este potrivită atât pentru pofticioși cât și pentru copii datorită conținutului de cacao bogată în antioxidanți, lapte integral (18%), alune de pădure sau făină de nucă de cocos de cea mai bună calitate.

Dacă aveți disponibilitate pentru copt prăjituri, încercați următorul desert. Este atât de simplu, că îl poate prepara chiar tata.

Ingrediente: 250 g de unt (82% grasime), 250 g de zahăr pudră, 2 ouă, 550 g de făină, 1 plic de praf de copt, esență de vanilie, coajă de lămâie bio, un praf de sare.

Mod de preparare: într-un vas încăpător se pune untul (adus la temperatura camerei, tăiat cubulețe), se adaugă zahărul pudră și se bate cu mixerul circa două minute, pentru ca cele două ingrediente să se omogenizeze. Apoi se adaugă pe rând cele două ouă (aflate și ele la temperatura camerei), un praf de sare, esența de vanilie și coajă de lămâie. Compoziția se va mixa în continuare încă un minut. 
Separat se va cerne făina, în care se pune și praful de copt. Făina cernută se adaugă peste compoziția de unt și ouă și se amestecă până când este bine încorporată, dar nu mai mult de aproximativ 15 secunde. Unicul obiectiv este ca după adăugarea făinii compoziția să devină omogenă.

Aluatului i se dă formă de bilă, este împachetat în folie alimentară și este ținut la frigider cel puțin trei ore. Se presară făină pe masa de lucru, se întinde aluatul la o grosime de 5 mm și se taie cu ajutorul formei. În lipsa acesteia, cu un pahar. 
Biscuiții se așează în tava în care a fost pusă hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 10 minute. După ce s-au răcit se lipesc doi câte doi cu LINO LADA cu alune de pădure, LINO LADA Lapte, LINO LADA Cocos sau LINO LADA Duo (lapte și cacao cu alune de pădure).

Acum aveți ceva dulce, care se poate păstra câteva zile într-un vas de sticlă închis ermetic. Sau nu se poate păstra, depinde de voi. 

Leave a Reply