Carte despre importanța grăsimii în organism, la Meteor Press

Editura Meteor propune o lectură interesantă, cartea “Viața și importanța grăsimii în organism” scrisă de Dr. Sylvia Tara. Cu un subtitlu mai mult decât sugestiv “Organul cel mai puțin înțeles și rolul acestuia” acest volum promite dezvăluirea unor mecanisme ce fac organismul uman să funcționeze, multe dintre acestea nebănuite până acum.  

Metabolismul nostru este mult mai complicat decât o simplă aritmetică de genul o calorie ingerată, o calorie consumată. Nu suntem niște mașini care ard calorii. Suntem sisteme complexe care cuprind biologie, hormoni, genetică și procesare individuală, pe bază de bacterii, a nutrienților. Dacă vrem să controlăm grăsimea, este evident că avem nevoie de o înțelegere mai profundă.

Suntem educați să considerăm că o siluetă zveltă înseamnă sănătate, iar grăsimea este inamicul nostru. Poate că, începând să ne înțelegem „inamicul”, ne vom da seama că nu e în întregime nociv. Noi cercetări arată că grăsimea secretă hormoni esențiali, facilitează numeroase funcții corporale, ne ferește de boli și ne poate chiar ajuta să trăim puțin mai mult. Grăsimea pare să fie atât de importantă, încât celulele stem sunt capabile s-o creeze independent de hrana ingerată – o funcție observată în cazul unor țesuturi vitale precum mușchii, oasele și creierul.

Cartea va apărea zilele acestea la Meteor Press și poate fi comandată aici

 

Leave a Reply