Alexandrion Group devine o companie globală

Alexandrion Group, companie specializată în producția și distribuția de băuturi alcoolice, a anunțat că este pregătită să investească peste jumătate de miliard de euro în construcția mai multor distilerii în Europa, America de Nord și America Latină.

În România, vor fi construite două noi mari distilerii și va fi crescută capacitatea de producție pentru whiskey single malt a distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate în regiunea Dealu Mare, județul Prahova.

Compania mai construiește două distilerii ȋn apropierea New York-ului, una dintre acestea urmând să fie inaugurată anul viitor.

Alexandrion deține marca de vinuri „The Iconic Estate” și podgorii întinse pe o suprafață  de circa 250 de hectare de podgorii în Dealu Mare și alte regiuni viticole. De remarcat faptul că o parte din acestea sunt irigate prin picurare și sunt certificate ca organice.

Calitatea vinurilor din portofoliul The Iconic Estate a fost atestată de câștigarea a două Marea Medalie de Aur, cea mai înaltă distincție a prestigioasei competiții internaționale Concours Mondial de Bruxelles. Aceste medalii au fost câștigate de Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016.

Marea Medalie de Aur este cea mai importantă distincție din palmaresul unui producător și este obținută numai de cele mai bune vinuri din lume care demonstrează calități superioare pe parcursul evaluării riguroase a juriului

The Iconic Estate este primul producător de vinuri din România care a obținut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

 

 

Leave a Reply