VINARTE extinde și modernizează Castel Bolovanu și schimbă eticheta gamei Domeniile Vinarte

Cele două colecții de vinuri realizate de cele două crame ale companiei VINARTE România de la Stârmina (Mehedinți) și Bolovanu (Sâmburești, Olt) – Castel Bolovanu și Domeniile Vinarte – au o înfățișare nouă începând din vara aceasta. Noi vinuri – albe, rose și roșii – au fost adăugate gamei Castel Bolovanu.

 

Domeniile Vinarte – trei asamblaje care combină soiuri internaționale și românești

 

Eticheta nouă a gamei Domeniile Vinarte reunește, din august 2021, cele două elemente vizuale specifice celor două crame ale companiei: țapul mitic (preluat de pe coifurile antice geto-dacice) și soarele. Prin metoda de vinificație, prin alăturarea câte unui soi internațional și a unuia specific românesc și prin noul aspect vizual, vinurile care compun gama își propun să atragă consumatorii sofisticați: cel alb alătură Feteasca albă Sauvignon Blanc-ului, rose-ul combină Feteasca neagră cu Merlot iar vinul roșu este realizat din Cabernet Sauvignon și Fetească neagră.

 

Castel Bolovanu oferă acum șapte vinuri – 3 albe, 1 rose și 3 roșii

 

Schimbarea de look a gamei Castel Bolovanu a fost însoțită și de mărirea numărului de vinuri – fiecare, realizat dintr-un singur soi – care poartă acest nume: din august 2021, colecția conține trei vinuri albe (Riesling italian, Sauvignon blanc, Tâmâioasă românească), un Rose (din Cabernet Sauvignon) și trei roșii (Fetească neagră, Novac și Cabernet Sauvignon).  

 

Am modernizat eticheta, păstrând spiritul brandului, din dorința de a crea o gamă completă în jurul numelui Bolovanu: vinuri albe, rose și roșii – inclusiv soiuri mai puțin cunoscute de acolo, ca Feteasca neagră și Novacul, a anunțat directorul general al VINARTE România, Rodica Ana Căpățînă.

 VINARTE România este unul dintre cei mai vechi producători de vin privați cu capital străin din România de după 1989. Deține două crame și exploatează 210 hectare de viță-de-vie, în două regiuni viticole din sudul țării (la Stârmina, Mehedinți, și la Bolovanu – Sâmburești, Olt). Încă de la primele recolte, la finalul anilor 90 și începutul anilor 2000, vinuri ca Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Sirena Dunării și, mai târziu, Nedeea, Domeniile Vinarte sau exclusivistele MagiQ și UniQ au creat standarde calitative ridicate pentru piața vinului din România. VINARTE România deține și una dintre cele mai valoroase colecții de vinotecă de la noi din țară.

Leave a Reply