Meteor anunță trei titluri noi – 2 cărți de suspans și una amuzantă, dedicată școlarilor

Meteor anunță apariția pe piață a trei volume interesante, două dedicate amatorilor de suspans și unul pentru copii, o carte amuzantă pentru școlari din primele clase. Cele trei titluri sunt: “Confesiunile unei suspecte de crimă” de James Patterson, Maxine Paetro, “Dacă ar fi știut” de Lisa Jackson și “Cu Clara suntem șase” de Peter Hartling.


Despre cele două intrate în categoria suspans, putem anticipa un interes crescut din partea devoratorilor de lectură de gen.
“Confesiunile unei suspecte de crimă” de James Patterson și  Maxine Paetro o au ca personaj principal pe Tandy Angel, fiica unui cuplu de oameni considerați infecți. Dar chiar și așa, Malcolm și Maud Angel nu meritau să fie uciși și scoși din casă împreună cu gunoiul. Suspecta principală este chiar Tandy Angel, fiica lor de șaisprezece ani. Ea se vede nevoită să lămurească pe cont propriu misterul, deși nu poate avea încredere în nimeni – poate nici măcar în ea însăși. În goana ei după adevăr, Tandy va coborî în subteranele fetide ale New York-ului, va scoate la lumină secrete întunecate și va descoperi lucruri periculoase și tulburătoare despre familia în care a crescut. Asta pentru că nimeni nu știe ce-i poate pielea cuiva din neamul Angel.

 

James Patterson a vândut peste 300 milioane de cărți în toată lumea, în SUA la fiecare 20 de cărți vândute una e scrisă de el, a fost tradus în 38 de limbi și scrie în medie cam 9 cărți pe an.

De-a lungul carierei a câștigat numeroase premii, printre care: National Book Foundation’s 2015 Literarian Award for Outstanding Service to the American Literary Community; National Parenting Publications Honors Awards; International Reading Association’s Young Adults’ Choices Booklist; American Library Association “Teens Top Ten” Pick; London Times Book Sense Children’s Pick; Children’s Choice Book Awards; National Humanities Medal 2019.

“Dacă ar fi știut” de Lisa Jackson este considerată a fi o carte ce “trebuie citită cu toate luminile aprinse” de către Bookcrazy Reviews.

Totul a început într-o noapte pe o porțiune întunecată de autostradă din nordul Californiei. Orbiți de farurile din față, șoferii a două vehicule părăsesc șoseaua, lăsând în urmă o femeie moartă și alta în comă. Când supraviețuitoarea se trezește, memoria i-a pierit și fața i-a fost reconstruită chirurgical. Membrii familiei îi spun că se numește Marla Cahill… dar toți îi sunt necunoscuți.

Aflată în convalescență în vila ei izolată din San Francisco, Marla așteaptă ceva care să-i declanșeze revenirea memoriei, totuși are sentimentul profund că ea nu este femeia despre care spune toată lumea. Ea mai știe, de asemenea, că se află în pericol. Și pe măsură ce teama îi crește, un ucigaș așteaptă momentul perfect pentru a lovi – momentul în care Marla își amintește! 
“Fiori reci de oroare i se furișară încet în sus pe șira spinării când își dădu seama că nu-și putea aminti nici măcar o singură clipă din anii ce însemnau viața ei. Era ca și cum ea n-ar fi existat niciodată.”

Volumul dedicat copiilor este, în opinia Deutsches Allgemeines Sonntagsblatt (Hamburg): „O poveste tumultoasă despre o familie, spusă cu un umor pe cât de spumos, pe atât de profund.”

Casa, în care locuiesc cei cinci membri din familia Scheurer, este cam ciudată, semănând cu o cutie de pantofi. În familia Scheurer se petrec mereu tot felul de năzbâtii. De asta au grijă Philipp şi Therese, dar mai ales micuţul Dâc. Lui îi vine tot mereu câte o idee năstruşnică, spre marea mirare a părinţilor. Însă toate se amplifică, atunci când Clara, mezina familiei Scheurer, îşi anunţă venirea pe lume …

 

Autorul, Peter Härtling, născut în 1933 la Chemnitz, este liber-profesionist şi trăieşte la Walldorf. A publicat poezii, povestiri, romane şi cărţi pentru copii, pentru care a fost distins cu numeroase premii. Printre acestea se numără Premiul Cărţii Germane (Deutscher Bücherpreis), iar pentru întreaga sa operă dedicată copiilor i-a fost acordat Premiul Special de Literatură pentru Tineret (Sonderpreis zum Deutschen Jugendliteraturpreis).

 

Comenzile sunt așteptate pe www.librarul.ro și www.meteorpress.ro .

Leave a Reply