Testare gratuită a auzului la Clarfon, în luna septembrie

Pentru a marca Ziua Mondială a Surdității, celebrată în întreaga lume în ultima duminică a acestei luni, Clarfon lansează campania de testare gratuită a auzului, în perioada 1 – 30 septembrie.

Ziua Mondială a Surdităţii a fost adoptată de către Adunarea Generală Internaţională a Surzilor în 1958. De atunci este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna septembrie. Aproximativ 466 de milioane de oameni – peste 5% din populația lumii – suferă de pierderea auzului. Dintre aceștia, 34 de milioane sunt copii. Pierderea auzului poate avea cauze genetice sau poate fi determinată de complicații la naștere, anumite boli infecțioase, infecții cronice la nivelul urechilor, folosirea anumitor medicamente, expunerea la zgomote puternice și înaintarea în vârstă.

Hipoacuzia (pierderea calității auzului) este cea mai frecventă deficiență senzorială, care afectează mai mult de 500 de milioane de oameni. O persoană cu hipoacuzie își pierde capacitatea de a distinge sunetele vorbirii și ulterior poate avea o putere redusă de comunicare, acestea ducând în final la dezavantaje de tip economic, social și chiar educațional.

Diagnosticul se bazează pe examenul complet al urechii, completat de o serie de investigaţii şi explorări auditive pentru a evalua gradul de pierdere al auzului, dar și natura și tipul de hipoacuzie. Clarfon recomandă ca acest examen să se realizeze cel puțin o dată pe an.

Hipoacuzia descoperită la timp nu se agravează. În România, peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz. Din acest motiv, echipa Clarfon a inițiat acest proiect şi este alături de cei care se confruntă cu deficiențe de auz.

În ţările în curs de dezvoltare, mai puțin de 1 din 40 de persoane cu probleme de auz îşi achiziţionează un aparat auditiv, acest lucru este valabil și în cazul României. Oamenii nu apelează la această soluție pentru că au impresia că vor fi discriminați.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Surdităţii şi a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați, Clarfon recomandă unul dintre cele mai performante aparate auditive la preț de excepție, 50% reducere la aparatele din familia Discover NEXT. Pentru a oferi clientului posibilitatea de a se convinge de eficiența aparatului auditiv dorit, acesta poate fi probat timp de 7 zile.

La Clarfon se găsesc aparate auditive performante, de mici dimensiuni, potrivite oricărei pierderi auditive. De asemenea, Clarfon susține folosirea tehnologiei reîncărcabile, mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

publicitate-  

 

Leave a Reply